SMB-patruljen på besøk hos Norsk Tekstilgjenvinning

Pål Erik Haraldsen og Jørund Rytman snakker om Norsk Tekstilgjenvinning.
Bilde: Pål Erik Haraldsen og Jørund Rytman snakker om Norsk Tekstilgjenvinning.

Klaus Jakobsen og Jørund Rytman dro nylig på besøk til Norsk Tekstilgjenvinning AS i Sandefjord, en unik fabrikk i skandinavisk sammenheng. Fabrikken har utspring fra vårt medlem Healthworkers AS, og vår sommerlige sommerpatrulje tok nylig en god prat med daglig leder Pål Erik Haraldsen i Sandefjord.

Likeledes som LO har sin sommerpatrulje har vi i SMB Norge og vår SMB-patrulje. I motsetning til LOs variant handler vår patrulje mer om hvilke utfordringer næringslivet møter på i forhold til myndigheter og annet.

Norsk Tekstilgjenvinning har satt opp en pilot-fabrikk med støtte fra Innovasjon Norge, Handelens Miljøfond og andre støttefond, inkludert private investorer. Denne fabrikken er Skandinavias første i sitt slag, med mekanisk destruksjon, og resirkulering av klær, stoff og annet tøy. Dette er en pilot av sitt slag, og håpet er å kunne bygge en adskillig større fabrikk, som vil kunne behandle flere tusen tonn tøy i året.

Les også: SMB Norge ber regjeringen få på plass handelsavtale med USA

Haraldsen er meget fornøyd med å være etablert i Sandefjord kommune, en kommune som er kjent for sin offensive satsing mot næringslivet.

I følge Haraldsen har de ikke møtt på så mange problemer med det offentlige til nå. Han mener likevel at de ulike fondene, som f.eks Innovasjon Norge, ikke alltid er like godt rettet inn mot gründersatsinger som har en kostnadskrevende start, som f.eks kostnadene ved å måtte bygge en fabrikk før du kan tjene penger. Det offentlige byråkratiet og sendrektigheten ved denne derimot, den kunne Haraldsen ha spart seg for.

Les også: Bli med på Arendalsuka 2024

Gründer Pål Erik Haraldsen er også veldig bekymret for utviklingen i investormarkedet. Viljen til å investere har blitt betydelig redusert i de miljøene han kjenner til, rett og slett ut fra frykt for fremtidig skattepolitikk.

Sjekk også ut Jørunds prat med Haraldsen fra innsiden av fabrikken i Sandefjord!