AGP Advokater – et nisjeselskap med fokus på transaksjoner og forretningsjus

Agp logo

Står du foran et salg eller kjøp av aksjer, virksomhet eller næringseiendom, trenger hjelp til å gjennomføre en emisjon, skrive en aksjonæravtale eller noe annet et selskap kunne trenge bistand til? I så fall er hjelpen bare en telefon unna. Og som medlem hos SMB Norge får du 20 prosent avslag hos AGP Advokater på Tjuvholmen.

AGP Advokater AS består i dag 18 advokater, hvorav åtte er partnere. I AGP er alle ansatte medeiere sammen med partnerne og yter derfor alltid sitt beste. AGP er et nyskapende advokatfirma med erfarne og engasjerte advokater med spesialkompetanse innen transaksjoner, kapitalmarkeder, gjeld og finansiering og corporate – egentlig det meste et selskap kunne trenge rådgivning om. De ulike prosjektene ledes og gjennomføres av kompakte og kompetente team med høy grad av involvering fra partnerne.

Vil være et nisjeselskap

– Partnerne som jobber her har alle bakgrunn fra større advokatfirmaer. Vi har funnet vår nisje, med et felles mål om å bli bedre sammen. I dag har vi et høykompetent team med stor leveransekraft. Målet er ikke å bli fullservice som de store firmaene, men å forbli et nisjeselskap, forklarer Ketil Enerstad Sauarlia (35), som allerede har 12 år bak seg som advokat.

Selv kommer han fra Notodden og er utdannet i Bergen og Australia.

– Advokatyrket har på ingen måte gått i arv, men lillesøster har fulgt etter. I oppveksten var jeg litt over middels interessert i rettferdighet, og bestemte meg tidlig for at det var advokat jeg skulle bli.

I dag bor han i Oslo, er lykkelig gift og stolt eier av hunden Saga.

Ketil var med AGP helt fra starten i januar 2020 og tiltrådte som partner i januar 2021. Han har spesialområder som transaksjoner, selskapsrett, børsnoteringer og kapitalinnhenting. SMB Norges utsendte møter ham sammen med advokatkollega Maria Heiberg Styrvold (34). Maria, som kom til selskapet som partner i oktober i fjor, sjonglerer advokatkarrieren med en hektisk hverdag som småbarnsmor.

Heller ikke hun har arvet juristrollen, forteller Maria, som, i likhet med Ketil, har spesialisert seg på transaksjoner og selskapsrett. Maria kan fortelle at hun trives utrolig godt i AGP, og føler at firma til enhver tid strekker seg langt for å legge til rette for sine ansatte, samtidig som det alltid leveres topp kvalitet til kundene.

Jeg er stolt av å jobbe i AGP, forteller Maria.

Flytter og dobler lokalet

AGP Advokater ble startet opp 1. januar 2020. Innen 2020 var omme hadde de over 200 små og store oppdrag og transaksjoner og i dag har de vokst til å være det største nisjefirmaet i Norge med fokus på transaksjoner.

I dag holder selskapet til i Tjuvholmen Allè 3, men til høsten flytter de.

– Vi trenger mer plass, og flytter inn i nesten 1 000 kvadratmeter nyoppussede lokaler i Haakon VIIs gate 6. Nesten dobbelt så stort areal som i dag, forteller Enerstad Sauarlia.

Nå har de altså blitt partnere i SMB Norge, og ser flere fordeler av partnerskapet.

–Det skal ikke være skummelt å ta kontakt med oss. Medlemmer av SMB Norge skal vite at taksameteret starter ikke ved at vi løfter av røret. Det morsomste vi vet er å være den klienten ringer for å spørre om råd. Fremfor å navigere risikofaktorene som finnes ved for eksempel kjøp og salg av selskaper, virksomhet eller næringseiendom på egen kjøl, er det ofte både mer kostnadseffektivt, ryddigere og enklere å sette oss på jobben så tidlig som mulig.

Maria istemmer i at det er mange fordeler ved at AGP er et nisjefirma med kompakte team.

– Da blir alt mye mer oversiktlig. Man følger med på hverandre, og beslutningslinjene blir kortere. Dessuten er det alltid en sidemann å spørre hvis man står litt fast.

De ser begge fordelene med at AGP er et nisjefirma, slik at advokatene må være gode på mange flere fagfelt enn i de største firmaene:

– I de fleste prosjektene må man kunne arbeidsrett, selskapsrett, konkurranserett, personvern, finansiering og aksjeloven, for å nevne noe. Å kunne jobbe med alle felt i for eksempel en selskapsgjennomgang (DD) gir en unik oversikt som gir grunnlag for veloverveide og gode råd, sier Enerstad Sauarlia, men legger til at skatterett ikke hører til innenfor firmaets fire vegger.

– Men bare ring, så henviser vi deg til samarbeidspartnere som driver med dette.

Trivsel i høysete

Da AGP ble etablert i 2020, hadde grunnleggerne Nils Olav Aarseth, Gard A. Skogstrøm, Hege Dahl og Lars André Gjerdrum en klar visjon om å etablere et smidig og fremtidsrettet advokatfirma i en konservativ bransje med lange tradisjoner.

– Faglig tyngde og spesialistkompetanse innen transaksjoner/M&A, kapitalmarked og forretningsjus legger grunnlaget for vårt ekspertiseområde. Gjennom lang erfaring med små, mellomstore, store og internasjonale transaksjoner garanterer advokatene våre topp kvalitet i alle ledd, uttaler gründer og partner Nils Olav Aarseth.
Når de åtte partnerne i AGP Advokater forsøker å sette ord på seg selv, trekker de fram ord som inkluderende, oppdaterte og engasjerte.

– Det er det vi i AGP vil være, hver dag. Både klienter og ansatte skal glede seg til å gå inn døra til lokalene våre. Vi tror at når vi har det bra på jobb, leverer vi av ypperste kvalitet, sier Nils Olav Aarseth.

AGP Advokater gir råd om blant annet:
– Kjøp og salg av selskaper og virksomheter
– Fisjoner/fusjoner og omstruktureringer
– Egenkapitaltransaksjoner, herunder emisjoner og kapitalnedsettelse
– IPO børsnotering
– Generell kapitalmarkedsrettet og corporate governance for noterte selskaper
– Aksjonærforhold
– Gjeld og finansiering
– Næringseiendomstransaksjoner og fast eiendomsforhold
– Selskapsrett
– Kommersielle avtaler
– Ansettelsesavtaler og incentivordninger
– Alle medlemmer av SMB Norge får 20 prosent avslag på veiledende timespris

Få litt mer info om selskapet på AGP Advokater sin partnerprofil