SMB Norge: – Finn frem gullkortet Sanner!

Før helgen presenterte Italias finansminister en økonomisk krisepakke og garanterte at ingen skulle miste jobben som følge av utbruddet av Corona-viruset. Nå ber SMB Norge om en lignende garanti fra finansminister Jan Tore Sanner.

Da Finanskrisen slo inn over Norge i 2008 sto Regjeringen klar med en omfattende redningspakke for bank- og finanssektoren. Det såkalte “gullkortet” bidro langt på vei til at norske banker kom seg uskadet gjennom krisen.

SE VIDEO NEDERST I SAKEN

Les også: Slik reduserer du smittefaren på jobben

Dramatiske følger

Joachim Dagenborg, SMB Norge

– Nå ser vi konturene av en ny internasjonal krise i form av et virus. I Italia har man satt en fjerdedel av befolkningen i karantene. Vi aner foreløpig ikke hvordan situasjonen vil utvikle seg i Norge, men hvis noe lignende skulle skje her så ville det hatt dramatiske følger for norsk næringsliv, konstaterer kommunikasjonssjef Joachim Dagenborg i SMB Norge.

Italias finansminister lanserte før helgen en krisepakke på rundt 80 milliarder kroner og garanterte samtidig at ingen italienere skulle miste jobben som følge av viruset. SMB Norge er klare på at de ønsker en lignende garanti fra Sanner.

– Jeg både håper og tror at Sanner og Regjeringen innen kort tid vil komme med en lignende garanti. Det bør de gjøre i hvert fall, konstaterer Jørund Rytman, som er leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge.

– Den beste måten å sørge for at ingen mister jobben på er å sørge for at bedriftene hvor alle menneskene jobber faktisk kan overleve, legger han til.

Les også: Vi hadde forventet mer fra Regjeringen

Mye uro

Jørund Rytman, SMB Norge

SMB Norge opplever at stadig flere medlemsbedrifter ringer inn til organisasjonen og uttrykker bekymring. Telefonsamtalene kommer fra alle sektorer, men først og fremst fra reiselivsbransjen og dagligvarebransjen, konstaterer Rytman.

– Det er veldig mye uro i hverdagsnæringslivet nå, og for å berolige både eiere og arbeidstakere så mener vi at Sanner bør lansere et nytt gullkort, eller et “Coronakort”, for å hjelpe små og mellomstore bedrifter over denne kneiken, sier Rytman.

– Det viktigste nå er å berolige næringslivet. Det er mye psykologi i dette og mye frykt blant bedriftseierne. Vi trenger målrettede tiltak for å bevare både arbeidsplasser og bedriftene hvor disse arbeidsplassene befinner seg, avslutter Rytman.

Les også: Naturlig med høye forventninger til ny næringsminister

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge