Naturlig med høye forventninger til ny næringsminister

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge
Bilde: Ny næringsminister - positivt for SMB

Når Iselin Nybø fra “SMB-partiet” Venstre tar over stafettpinnen i Næringsdepartementet, er det naturlig at forventningene våre blir høye. Det konstaterer SMB Norge-sjef Olaf Thommessen etter at den nye regjeringskonstellasjonen ble kjent fredag.

Les også: Glem Røkke – Det er vi som er eierne i norsk næringsliv

Med snart 6000 medlemsbedrifter i ryggen er SMB Norge et stadig viktigere talerør for det norske hverdagsnæringslivet. I kampen for å endre premissene for norsk næringspolitikk til fordel for de små og mellomstore bedriftene er det viktig med en god dialog med beslutningstakerne.

Næringsminister Iselin Nybø (Foto: Venstre)

Det at Nybø nå tar over som næringsminister skaper høye forventninger i SMB-sektoren, konstaterer Thommessen.

– På vegne av SMB-Norges medlemsbedrifter så tror jeg det er god grunn til å ha høye forventninger til hva Iselin Nybø og Venstre kan få ut av denne ministerposten. ikke minst hvis man tar utgangspunkt i partiets eget politiske program, hvor SMB-politikken har en meget sentral plass, sier Thommessen.

– Jeg kjenner Iselin godt fra min egen tid i politikken og min erfaring er at hun er både hardtarbeidende og dyktig. Jeg ønsker henne lykke til i den viktige jobben hun nå skal ta fatt på, sier Thommessen.

Les også: Forenklingsjobben i rute – når 10 milliarder innen 2021

Videreføre arbeidet

SMB Norge har hatt en god dialog med avtroppende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, og vært sterkt involvert i regjeringens omfattende satsing for å redusere næringslivets kostnader ved å forenkle alt fra rapporteringsrutiner til det regulatoriske rammeverket.

Olaf Thommessen, leder i SMB Norge

Thommessen håper at dette arbeidet både blir videreført og utvidet med enda høyere ambisjoner for å gjøre det enklere å starte og drive bedrift i Norge.

– Det forenklingsarbeidet som Røe-Isaksen har satt igang har vært helt nødvendig, men jeg må innrømme at jeg både tror og håper at Nybø velger å skru ambisjonsnivået enda noen hakk opp, sier Thommessen.

– SMB-sektoren er ryggraden i norsk økonomi og disse bedriftene fortjener at vi nå legger forholdene enda bedre til rette slik at de kan bruke så mye tid som mulig på å skape verdier, legger han til.

 

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge