Rytman: – Vi hadde forventet mer fra regjeringen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Rytman: – Vi hadde forventet mer fra regjeringen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

SMB Norges Jørund Rytman er skuffet over regjeringens planer for landets små og mellomstore bedrifter. Nå håper han den nye næringsministeren tar grep.

(SE VIDEO NEDERST I SAKEN)

I august 2019 publiserte regjeringen sin nye SMB-strategi. Rapporten ble lagt ut på regjeringens nettsider en søndag noen få uker før valget, og druknet fullstendig i den pågående bompengedebatten. I de syv månedene som har gått har det heller ikke kommet noen nye utspill fra departementet.

Høye forventninger

SMB Norge var en av mange organisasjoner som ble invitert til å komme med innspill direkte til daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Jørund Rytman, som er leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge, var ansvarlig for dialogen med departementet. Han innrømmer at han hadde høye forventninger i forkant.

Les også: Røe Isaksen: – Forenklingsjobben i rute, når 10 milliarder innen 2021

Jørund Rytman, SMB Norge

– Vi har ventet i flere år på denne rapporten og vi hadde store forhåpninger. Det er absolutt mye positivt i den, men det er alt for mye som starter med formuleringer som «vi vil utrede» og så videre.

– Men de gikk veldig høyt ut da de varslet at de skulle lage denne strategien og både vi og mange andre organisasjoner har kommet med innspill. Det bidro nok til å jekke opp våre forventninger til sluttproduktet, konstaterer Rytman.

Den tidligere stortingspolitikeren ble heller ikke imponert over måten den nye rapporten ble offentliggjort.

– Vi ble rett og slett litt satt ut da de valgte å publisere den i form av en litt slapp pressemelding en søndags ettermiddag i august i fjor. Jeg tror de fleste vil være enige i at det ikke er sånn du får mest mulig oppmerksomhet rundt en sånn rapport, legger Rytman til.

Les også: Naturlig med høye forventninger til ny næringsminister

SMB-Seminar

SMB Norge ønsker nå å utfordre regjeringen til å ta tak i SMB-strategien på nytt. Derfor har de invitert næringsministeren, flere av de tydeligste opposisjonspolitikerne i næringskomiteen og en rekke organisasjoner som NHO, IKT Norge og Regnskap Norge til sitt SMB-seminar 25 mars.

Arrangementet er gratis og Rytman håper nå at alle som brenner for fremtiden til landets rundt 600.000 små og mellomstore bedrifter tar turen til Thon Conference Universitetsgaten denne dagen.

–  Her er det kort vei til beslutningstakerne, så dette er en helt unik mulighet til å stille spørsmål til alle de som har noe å si når fremtidens politikk for små og mellomstore bedrifter skal utformes, understreker Rytman.

HER KAN DU LESE MER OM ARRANGEMENTET OG MELDE DEG PÅ!

Foto: E24

Debatt

Seminaret åpnes av Næringsminister Iselin Nybø, etterfulgt av Arbeiderpartiets næringspolitiske talsmann Terje Aasland, SMB Norges Olaf Thommessen, NHO-sjef Ole Erik Almlid.

I tillegg har SMB Norge invitert  IKT Norge og Regnskap Norge til å holde innlegg.  Til slutt skrus temperaturen opp ytterligere noen hakk når E24-journalist Marius Lorentzen inviterer til debatt.

Få med deg hele samtalen med Rytman i videoen under:

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge

Bli SMB medlem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.