‘- Ordningen er god, men pengene kan komme for sent for enkelte

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge
Bilde: Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge

Ordningen er god, men utbetalingen kan komme for sent for enkelte kriserammede bedrifter, konstaterer SMB Norge-sjef Olaf Thommessen etter at regjeringen la frem sin nye krisepakke for næringslivet tirsdag.

Les også: Her er detaljene i krisepakken!

SMB Norge-sjef Olaf Thommessen er fornøyd med tiltakene i den nye krisepakken, men frykter at en sen utbetaling av midlene vil føre til at noen bedrifter kan forsvinne mens man venter på pengene, sier han til dinbedrift.no.

– Vi synes at dette er en kjempefin ordning som treffer bredt og som vil hjelpe svært mange bedrifter gjennom en vanskelig periode. Det viser at regjeringen lyttet til den bekymringen som vi og de andre aktørene i arbeidslivet ga uttrykk for før helgen, sier Thommessen.

Les også: Ny kompensasjonsordning for reiselivet

For sent

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge
Olaf Thommessen, SMB Norge

Fredag gikk et samlet norsk arbeidsliv ut og ropte varsku i kjølvannet av de nye smittevernstiltakene som ble presentert forrige uke. Thommessen er imidlertid bekymret for at pengene vil komme for sent for enkelte.

– Vi ser at det vil ta ganske lang tid før disse sårt tiltrengte midlene er inne på konto. Mange av de små virksomhetene brukte opp det de hadde i krisekassen under våren, og har ikke noen buffer å tære på denne gangen.

– Vi frykter derfor at mange ellers levedyktige bedrifter vil kunne gå konkurs mens de sitter og venter på at pengene skal komme inn på konto. Vårt håp er at regjeringen vil gå en ny runde og se om det finnes bedre og mer effektive måter å administrere dette på, konstaterer SMB Norge-sjefen.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge