Medlemsbedrift i SMB Norge vil saksøke staten

Lars Oscar Øvstegård  vil derfor saksøke staten for å få vurdert om den siste økningen i formuesskatten kan være i strid med Grunnloven, menneskerettighetene eller EØS-retten.
Bilde: Lars Oscar Øvstegård vil derfor saksøke staten for å få vurdert om den siste økningen i formuesskatten kan være i strid med Grunnloven, menneskerettighetene eller EØS-retten.

Lars Oscar Øvstegård driver med utleie av næringseiendom i Ørsta. Basert på egne erfaringer så har han sett hvordan formuesskatten rammer spesielt små og mellomstore bedrifter. Han vil derfor saksøke staten – for å få vurdert om den siste økningen i formuesskatten kan være i strid med Grunnloven, menneskerettighetene eller EØS-retten.

Det er opprettet en Spleis for å samle inn det resterende beløpet han trenger for å få en sammenlignende studie om samspillet mellom formuesskatt og andre skatter i andre europeiske land – og for å få tatt saken til tingretten. Han har anslått at han trenger å samle inn ca. 800.000 kroner, og i skrivende stund har spleisen samlet inn godt over 600.000 fra 175 givere. Så han nærmer seg målet for å kunne ta saken videre.

Les også: Godt oppmøte på innspillsmøte med næringsministeren

  • SMB Norge støtter alle gode initiativ som gjøres for å få fokus på hvor urimelig formuesskatten er innrettet og hvor hardt denne skatten treffer bedriftene, sier administrerende direktør Jørund H. Rytman i SMB Norge
  • SMB Norge arbeider aktivt ovenfor regjeringen og Stortinget for å få frem behovet for at formuesskatten kuttes – og på sikt avvikles. Vi er spesielt fornøyde med at flere politikere som tidligere ikke snakket om formuesskatten i noe særlig grad nå har tatt til orde for man faktisk må se på innretningen av skatten. Men vi er ikke i mål før formuesskatt på arbeidende kapital er fjernet – og deretter at formuesskatten blir avskaffet i sin helhet, sier Rytman.

Det er spesielt den delen av formuesskatten som rammer arbeidende kapital Lars Oscar Øvstegård vil til livs, og det at man må betale skatten helt uavhengig om bedriften går med overskudd eller underskudd.

  • Nå må vi stå opp og kjempe mot denne uretten som formuesskatt på arbeidende kapital er, uttaler Øvstegård til Finansavisen.

Hvis du ønsker å bidra til denne saken kan du lese mer om saken på spleis.no.

Les også: Små og mellomstore bedrifters skjebne i skyggen av et mulig forbud mot målrettet annonsering

SMB Norge er glad for at Øvstegård har meldt inn sin bedrift som medlem i SMB Norge, da kampen mot formuesskatten er en av våre viktigste saker.

  • Vi håper flere bedrifter blir med oss i SMB Norge i denne viktige kampen, slik at vi kan vise regjering og Stortinget at dette rammer hverdagsnæringslivet. Derfor har SMB Norge også startet Næringslivsopprøret, som vi oppfordrer flere til å signere, uttaler Rytman.

Ønsker du å signere på oppropet «Næringslivsopprøret»? Signer her.