Fagnettstedet for SMB-sektoren

Statsminister Erna Solberg (Foto: SMK)

Vil videreføre kompensasjonsordningen til ut august

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kompensasjonsordningen til bedrifter videreføres ut august. Det opplyste statsminister Erna Solberg under Politisk Kvarter på NRK fredag.

Les også: Gir lønnstilskudd til bedrifter som henter tilbake permitterte

Klokken 12.00 i dag vil regjeringen legge frem en ny tiltakspakke for å hjelpe norske bedrifter igjennom krisen som har oppstått i kjølvannet av coronapandemien.

Usikker situasjon

Fredag morgen gjestet statsminister Erna Solberg Politisk kvarter. Der avslørte hun at kompensasjonsordningen vil videreføres.

– Vi viderefører ordningen ut august måned, så er planen at den skal avvikles. Vi vet at det fortsatt er mange bedrifter som er i en usikker situasjon, og vi vet at særlig reiselivsnæringen sliter, sier Erna Solberg.

– Uten noe hjelp til de faste kostnadene til disse bedriftene så vil man kunne oppleve at bedrifter og arbeidsplasser som neste i år ville vært gode og velfungerende, ville forsvunnet, legger hun til.

Les også: Nå bør det komme skatte- og avgiftskutt

Lønnstilskudd

Statsminister Erna Solberg (foto: SMK)

Statsministeren understreker at selv om de mest inngripende smittevernstiltakene nå er tatt vekk, så er krisen enda ikke over i mange næringer. Derfor velger man å forlenge enkelte tiltak og lanserer samtidig en lønnstilskuddsordning.

– Vi skal stimulere til at de som hadde permitterte i går og som nå tar de tilbake igjen, vil få et tilskudd de første månedene for å kunne bidra til at flere kommer tilbake på jobb og vi kommer inn i en mer normal situasjon.

– Denne ordningen vil bidra til å reversere enkelte negative effekter , som at litt flere enn nødvendig er permitterte og tatt ut av jobb enn nødvendig fordi at bedriftene har vært usikre på fremtiden, sier Solberg.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge