Vil videreføre kompensasjonsordningen til ut august

Statsminister Erna Solberg (Foto: SMK)
Bilde: Statsminister Erna Solberg (Foto: SMK)

Kompensasjonsordningen til bedrifter videreføres ut august. Det opplyste statsminister Erna Solberg under Politisk Kvarter på NRK fredag.

Les også: Gir lønnstilskudd til bedrifter som henter tilbake permitterte

Klokken 12.00 i dag vil regjeringen legge frem en ny tiltakspakke for å hjelpe norske bedrifter igjennom krisen som har oppstått i kjølvannet av coronapandemien.

Usikker situasjon

Fredag morgen gjestet statsminister Erna Solberg Politisk kvarter. Der avslørte hun at kompensasjonsordningen vil videreføres.

– Vi viderefører ordningen ut august måned, så er planen at den skal avvikles. Vi vet at det fortsatt er mange bedrifter som er i en usikker situasjon, og vi vet at særlig reiselivsnæringen sliter, sier Erna Solberg.

– Uten noe hjelp til de faste kostnadene til disse bedriftene så vil man kunne oppleve at bedrifter og arbeidsplasser som neste i år ville vært gode og velfungerende, ville forsvunnet, legger hun til.

Les også: Nå bør det komme skatte- og avgiftskutt

Lønnstilskudd

Statsminister Erna Solberg (foto: SMK)

Statsministeren understreker at selv om de mest inngripende smittevernstiltakene nå er tatt vekk, så er krisen enda ikke over i mange næringer. Derfor velger man å forlenge enkelte tiltak og lanserer samtidig en lønnstilskuddsordning.

– Vi skal stimulere til at de som hadde permitterte i går og som nå tar de tilbake igjen, vil få et tilskudd de første månedene for å kunne bidra til at flere kommer tilbake på jobb og vi kommer inn i en mer normal situasjon.

– Denne ordningen vil bidra til å reversere enkelte negative effekter , som at litt flere enn nødvendig er permitterte og tatt ut av jobb enn nødvendig fordi at bedriftene har vært usikre på fremtiden, sier Solberg.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge