Rytman: – Nå bør det komme skatte- og avgiftsendringer

Mye har skjedd siden regjeringen la frem sitt budsjett for 2020 i oktober i fjor. Det bør bety større justeringer enn det som er normalt i et revidert budsjett, konstaterer Jørund Rytman, som er leder for politikk- og samfunnskontakt i SMB Norge.  

Les også: Feriepenger må inn i kompensasjonsordningen

Sammen med kommunikasjonssjef Joachim Dagenborg, går Rytman igjennom SMB Norges innspill til regjeringen i forkant av morgendagens presentasjon av revidert nasjonalbudsjett. (Se video under)

– Det er svært uvanlig at det kommer store skatte- og avgiftsendringer i revidert nasjonalbudsjett, men det bør det gjøre nå, for dette er en helt ekstraordinær situasjon, understreker Rytman.

 

– En undersøkelse vi har gjort blant våre medlemmer viser at det bedriftene selv mener de trenger mest nå er reduksjon av arbeidsgiveravgiften og at man fjerner formueskatt på arbeidende kapital, legger han til.

Les også: Vil gjøre det lettere for de små å vinne offentlige kontrakter

Offentlige kontrakter

For å få fart på økonomien igjen har regjeringen varslet at de vil sette igang en rekke store offentlige bygg- og vedlikeholdsprosjekter. Forrige uke signaliserte næringsminister Iselin Nybø at man ville sørge for at også små og mellomstore bedrifter fikk tilgang på disse kontraktene. Dette er svært gode nyheter, konstaterer Rytman.

– Det er klart vi er fornøyd når næringsministeren er så tydelig på viktigheten av at små bedrifter får bedre tilgang til de offentlige anbudene. Vi har også kommet med en rekke innspill til departementet som vi mener vil bidra til å sikre småbedriftene flere offentlige kontrakter. Blant annet at den som utlyser en kontrakt må ha en svært god grunn til å ikke dele opp en kontrakt, understreker Rytman.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge