Vil gi lønnstilskudd til bedrifter som tar tilbake permitterte

Finansminister Jan Tore Sanner (H) Foto: Finansdepartementet
Bilde: Finansminister Jan Tore Sanner (H) Foto: Finansdepartementet

Regjeringen vil fredag legge frem et forslag om å innføre lønnstilskudd for å belønne bedrifter som tar tilbake permitterte, ifølge Dagens Næringsliv.

Les også: Nå bør det komme skatte- og avgiftskutt

– Noe av det viktigste vi kan gjøre nå, er å få ned køen av arbeidsledige og permitterte. Å komme raskt tilbake i jobb betyr mye for den det gjelder og er avgjørende for norsk økonomi fremover, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

15.000 per ansatt

Støtten skal gis til bedrifter som henter tilbake ansatte som var registrert som permittert hos Nav 28. mai når de ansatte er sysselsatt i bedriften per 31. august, opplyser DN.

Les også: Thommessen om revidert: Det er nå jobben begynner

Finansminister Jan Tore Sanner (H)

De ansatte må tilbake i en minst like høy stillingsbrøk som før permitteringen, og bedriftene får ikke støtte hvis de permitterer ansatte på nytt i ordningens levetid.

Bedrifter med et omsetningsfall på minst 30 prosent får støtte på 15.000 kroner per permittert som hentes tilbake. Hvor stort beløpet blir, avhenger av bedriftens omsetningssvikt i støttemåneden. Det gis ikke støtte for omsetningsfall lavere enn 10 prosent.

– Det er viktig å unngå at folk blir stående for lenge utenfor arbeidslivet, for da er det vanskelig å komme inn igjen. Lønnsstøtten skal bidra til at bedrifter tør å ta inn permitterte selv om sommeren er usikker, sier finansministeren.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge