Til Kina for å promotere norske bedrifter

Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Bilde: Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Møter med kinesiske styresmakter og norske bedrifter står på programmet når næringsministeren, fiskeri- og sjømatministeren og SMB Norge besøker Kina neste uke.

Les også: Ny rapport viser at Norge mister konkurransekraft

– Kina er Norges sin viktigste handelspartner i Asia. Med sine 1,4 milliarder innbyggere er landet et svært viktig marked for norske bedrifter, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Både han og fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik besøker Kina neste uke.

– Regjeringen jobber for å øke sjømateksporten til Kina. Vi trenger forutsigbare rammer for handelen, og dette er ett av temaene jeg vil ta opp når jeg møter mine kinesiske motparter, sier Nesvik.

Les også: Regjeringens 10 råd om datasikkerhet til norske bedrifter

Fokus på SMB’ene

Jørund Rytman, SMB Norge

Jørund Rytman, som er leder for SMB Norges avdeling for politikk og samfunnskontakt, skal også være en del av den norske delegasjonen til Kina. Han representerer et økende antall norske små og mellomstore bedrifter som handler med Kina.

– En undersøkelse vi gjorde blant medlemmene i SMB Norge i fjor viser at det er mange mindre bedrifter som nå vurderer det kinesiske markedet. Vi håper at SMB Norge på sikt skal kunne bli en døråpner i så måte, sier Rytman.

Shanghai

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møter viseminister Wang Schouwen i det kinesiske handelsdepartementet (MOFCOM) og deltar sammen med SMB Norge også på norsk næringsliv sin kraftsamling i Shanghai, Norway Asia Business Summit (NABS). Der vil også norske studenter, gründere og flere andre virksomheter som er til stede i Kina delta.

Les også: Norges pensjonssystem er dårligst i Norden

FAKTA:

NABS er et årlig arrangement for og av norske næringsforeninger i Asia (NBA, Norwegian Business Association). 2019-utgaven av NABS finner sted i Shanghai og det er NBA Kina, ambassaden i Beijing, generalkonsulatet i Shanghai og Innovasjon Norge som er arrangører.

Næringsministeren skal halde eit innlegg under opninga av arrangementet 1. november.

SSB-tall: Netthandel stjeler stadig flere kunder