Norges pensjonssystem er dårligst i Norden

Det norske pensjonssystemet må se seg slått av både Danmark, Sverige og Finland i en fersk rapport som rangerer verdens pensjonssystemer. Det melder nyhetsbyrået Bloomberg.

Listen er laget av Melbourne Mercer Global Pensions Index, som hvert år gjør en evaluering av pensjonssystemer verden over.

Les også: Ny rapport viser at Norge mister konkurransekraft

40 kriterier

Helt svart er det imidlertid ikke, for totalt sett havner Norge på en sjette plass. Øverst troner Nederland, tett fulgt av Danmark, Australia, Finland og Sverige.

Indeksen måler pensjonssystemene ut fra 40 kriterier som til sammen viser i hvor stor grad de bidrar til at pensjonistene får en bedre økonomisk situasjon. Indeksen måler også om systemet er bærekraftig og om befolkningen har tillit til at de blir tatt vare på av det.

På plassene bak Norge kommer Singapore, New Zealand, Canada og Chile.

Les også: Lei av udemokratiske ryggdunker på bakrommet

1 av 5

Vi mennesker lever stadig lenger og det har ført til at de aller fleste land må ta stilling til hvordan den aldrende befolkningen skal bli tatt vare på. Tall fra FN indikerer at en femdel av verdens befolkning være pensjonister i 2070, mot omtrent 9 prosent i dag, skriver Bloomberg.

Nederst på listen ligger for øvrig Thailand.

Bli medlem i SMB Norge

 

Vil du ha lave pensjonskostnader og god avkastning?