Til kamp mot “lønnstyveri”

Faksimile: NRK
Bilde: Faksimile: NRK

Regjeringen varsler økt innsats for å sikre at lønn, pensjon, feriepenger og ytelser som skulle gått til de ansatte, ikke blir brukt til andre ting.

Les også: Juni kan bli en beksvart måned for bedriftene

– Det vi gjør, er at vi adopterer begrepet lønnstyveri. Rent juridisk er det ikke noe begrep i dag, men samtidig skjønner jo alle hva det betyr, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Børsen mandag.

Sammen med finansministeren og næringsministeren deltar han samme dag på et møte om arbeidslivskriminalitet på statsminister Erna Solbergs (H) kontor.

– Vi skal ta skurkene i arbeidslivet, konstaterer Solberg overfor Børsen.

Les også: Thommessen om revidert: Det er nå jobben begynner

Straff

– Det er ingen tvil om at jo flere tiltak vi gjør, desto mer raffinerte blir metodene for å jukse. Derfor sier vi nå at straffereaksjonene bør bli høyere, og vi vil innføre egne straffereaksjoner for lønnstyveri, sier hun videre.

Ifølge Børsen jobber regjeringen i tillegg med å vurdere særskilt straffansvar for arbeidsgiver ved misbruk av permitteringsordningen.

Mandagens møte er en årlig gjennomgang av status i innsatsen mot arbeidslivskriminalitet. I år blir det orientert om arbeidet med å hindre utnytting av ordningene som er innført som følge av coronautbruddet, melder NTB.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge