Til kamp mot «lønnstyveri»

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Til kamp mot «lønnstyveri»

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Regjeringen varsler økt innsats for å sikre at lønn, pensjon, feriepenger og ytelser som skulle gått til de ansatte, ikke blir brukt til andre ting.

Les også: Juni kan bli en beksvart måned for bedriftene

– Det vi gjør, er at vi adopterer begrepet lønnstyveri. Rent juridisk er det ikke noe begrep i dag, men samtidig skjønner jo alle hva det betyr, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til Børsen mandag.

Sammen med finansministeren og næringsministeren deltar han samme dag på et møte om arbeidslivskriminalitet på statsminister Erna Solbergs (H) kontor.

– Vi skal ta skurkene i arbeidslivet, konstaterer Solberg overfor Børsen.

Les også: Thommessen om revidert: Det er nå jobben begynner

Straff

– Det er ingen tvil om at jo flere tiltak vi gjør, desto mer raffinerte blir metodene for å jukse. Derfor sier vi nå at straffereaksjonene bør bli høyere, og vi vil innføre egne straffereaksjoner for lønnstyveri, sier hun videre.

Ifølge Børsen jobber regjeringen i tillegg med å vurdere særskilt straffansvar for arbeidsgiver ved misbruk av permitteringsordningen.

Mandagens møte er en årlig gjennomgang av status i innsatsen mot arbeidslivskriminalitet. I år blir det orientert om arbeidet med å hindre utnytting av ordningene som er innført som følge av coronautbruddet, melder NTB.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge

Bli SMB medlem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.