Tatovørene blir med i SMB Norge

Krise for tatovørene. Koronatiltakene har ført til yrkesforbud for tatovørene. Nå organiserer de seg i og blir med i SMB Norge. – Dere har et ekte engasjement for våre interesser, sier Dincell Purcell, talsperson for Tatovørlauget NÅL. Jørund Rytman og Are Jerstad i SMB Norge lover å kjempe for tatovørene.
Bilde: Krise for tatovørene. Koronatiltakene har ført til yrkesforbud for tatovørene. Nå organiserer de seg i og blir med i SMB Norge. – Dere har et ekte engasjement for våre interesser, sier Dincell Purcell, talsperson for Tatovørlauget NÅL. Jørund Rytman og Are Jerstad i SMB Norge lover å kjempe for tatovørene.

18 profesjonelle tatovører slår sine nåler sammen og etablerer organisasjonen Tatovørlauget NÅL. De blir samtidig med i SMB Norge og ber om økonomiske strakstiltak fra myndighetene.

-Vi jobber for alle tatovører i Norge, ikke bare studioeiere. De fleste av oss har enkeltpersonforetak som kun lever av sitt eget ærlige arbeid. Vi støtter fullt opp om myndighetene smitteverntiltak for å redusere koronasmitten, men nå står vi tatovører og våre familier i dyp krise som følge av stengte studioer og arbeidsforbud, sier Dinson Purcell, eier at tatoveringsstudioet You gotta love it tattoo i Oslo og talsperson for det nyetablerte Tatovørlauget NÅL.

-Vi tatovører ber myndighetene om økonomiske strakstiltak for å overleve, sier han.

Les også om: halvparten-av-bedriftene-mener-de-ikke-har-fatt-hjelp-av-krisepakken/

Arbeidsforbud

Den nystartede organisasjonen har til nå 18 medlemmer, alle profesjonelle artister som lever av å tatovere. Smittevernstiltakene har rammet tatovørene hardt. Studioer er stengt, inntektene og kundene borte, mens kostnadene fortsetter å løpe.

–  Vi tatovører tar koronakrisen alvorlig og protesterer ikke på myndighetenes smittevernkrav, men det betyr jo at vi har fått arbeidsforbud. Derfor er det avgjørende at regjeringens krisepakker for næringslivet også omfatter oss, sier Purcell.

Les mer om: ny-undersokelse-fare-for-konkurs-hos-4-av-10-smabedrifter-i-norge

Må få hjelp

Tatovørlauget NÅL frykter at krisepakken til næringslivet kommer for sent, og at små enkeltforetak ikke blir omfattet av ordningene.

-For små og relativt nystartede bedrifter, særlig enkeltmannsforetak, er ingen av de annonserte tiltakene til noen reell hjelp. Det tar tid å bygge opp en forretning, og i mange tilfeller har man investert mer enn man har tatt ut. Ytelser basert på en brøkdel av gjennomsnittsinntekten de siste tre årene vil i mange tilfeller ikke utgjøre noen forskjell, sier Purcell på vegne av de andre tatovørene.

Kjemper for små bedrifter

Det nystartede Tatovørlauget NÅL melder seg nå inn i fellesskapet til SMB Norge.

-Vi ser at SMB Norge har gode fordeler og kjemper for småbedriftene. Dere har et ekte engasjement for våre interesser, sier Purcell.

SMB Norge forhandler nå sammen med NHO, LO og Virke med regjeringen om utformingen av en krisepakke for næringslivet, der det for SMB Norge vil være særlig viktig å få tiltak tilpasset små bedrifter. Olaf Thommessen, leder for SMB Norge, er glad for å få tatovørene med på laget.

-Velkommen til oss. Vi er veldig glad for at tatovørene nå organiserer seg og blir med i SMB Norge. Vi lover å jobbe for at tiltakene som nå utformes også skal hjelpe dere over denne krisen, sier Thommessen.

Økonomisk nød

Tatovørlauget NÅL setter pris på støtten fra SMB Norge.

-Mange av oss tatovører sitter nå hjemme med barna vi forsørger til daglig. Vi kan beskytte dem mot smitte, men ikke mot den økonomiske nøden vi nå har blitt påtvunget. Hvis myndighetene stiller krav til oss, må de også regne med at vi stiller krav tilbake, sier Purcell.

Tatovørlauget NÅL stiller nå krav til myndighetene om at de må få umiddelbar utsettelse på betaling av all skatt, gjeld og andre utgifter ut året. De krever også støtte til boutgifter og livsopphold.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge