Svært fornøyd med beslutning om å fjerne egenandelen

SMB Norge-sjef Olaf Thommessen er fornøyd og lettet etter at Regjeringen og Frp ble enige om å fjerne egenandelen i kompensasjonsordning for bedrifter for mai og ut august.

Les også: Hver femte bedriftseier vurderte å gi opp under coronakrisen

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge
Olaf Thommessen, SMB Norge

Torsdag kveld meldte regjeringspartiene på stortinget og Frp at de var kommet i mål med forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett. Forhandlingene resulterte i at egenandelen i kompensasjonsordningen ble fjernet.

SMB Norge bisto regjeringen da ordningen ble utarbeidet, og Olaf Thommessen har hele veien argumentert for at egenandelen burde fjernes helt.

– Ved å fjerne egenandelen vil ordningen treffe de minste bedriftene mye bedre enn den gjør i dag, og langt flere virksomheter vil få den hjelpen de trenger for å komme seg igjennom krisen, sier SMB Norges administrerende direktør Olaf Thommessen.

Les også: Krisen i hverdagsnæringslivet er langt fra over

Lettet

Egenandelen ble først satt til 10.000 kroner. Etter sterkt påtrykk fra SMB Norge ble den først redusert til 5.000 kroner, og nå er den altså helt borte.

– Dette er en noe vi har kjempet for fra første stund og jeg er glad og lettet over at vi endelig har fått gjennomslag. Dette er noe som vil hjelpe mange av de minste og mest sårbare bedriftene, sier Thommessen.

Regjeringspartiene og Frp ble i løpet av torsdagen enige om detaljene i det revidert nasjonalbudsjettet, hvor de i løpet av forhandlingene flyttet på 4,3 milliarder kroner.

Les også: Nå bør det komme skatte- og avgiftskutt

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge