SMB-TV: – Vi savner reelle skatte- og avgiftskutt

SMB Norge-sjef Olaf Thommessen savner reelle skatte- og avgiftskutt det reviderte budsjettet som ble lagt frem på stortinget tirsdag formiddag. Se SMB Norges oppsummering her:

Les også: Juni kan bli en beksvart måned for bedriftene

– Vi savner reelle skatte- og avgiftskutt. Det gjelder spesielt formueskatten, men også knyttet til merverdiavgift og arbeidsgiveravgift, som blir en veldig viktig problemstilling for våre medlemmer frem mot sommeren, konstaterer Thommessen.

Mye har endret seg siden budsjettet for 2020 ble presentert i oktober i fjor. Den gangen så regjeringen for seg en vekst i norsk økonomi (BNP) på 2,5 prosent i år. Det tallet er nå nedjustert til en forventet tilbakegang på dramatiske 4 prosent.

Les også: Thommessen om revidert: Det er nå jobben begynner

– Det er ingenting som er normalt nå. Jeg synes derfor man burde ha benyttet sjansen til å gjøre noen mer grunnleggende endringer på skatt- og avgifter. Man burde ikke minst ha sett på formueskatten, hvor det nå er et flertall på stortinget for å gjøre endringer. Kanskje tiden nå har kommet for å gjøre noe med det, sier Thommessen.

Betalingsfrister

SMB Norge-sjefen understreker at forbundet nå vil jobbe aktivt for å sikre flertall på stortinget for flere av innspillene som ble sendt inn til regjeringen i forkant av revidert.

– Vi har vært igjennom en stor krise de siste par månedene og vi ser nå at samfunnet begynner å åpne litt opp. Da er det lett å tro at nå er alt over. Det er det ikke. For mange av våre medlemsbedrifter er det faktisk nå det begynner, understreker Thommessen.

Les også: Sanner om revidert budsjett

– Det kommer noen betalingsfrister i juni med for eksempel en dobbel runde med moms, som følge av utsettelsen vi fikk i mars. I tillegg skal feriepenger til ansatte utbetales. Hvis vi ikke tar tak i dette så vil det kunne få dramatiske følger for mange mindre bedrifter, avslutter han.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge