Grunder

Regjeringen deler ut 20 millioner til studentgründere

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Gjennom Forskningsrådet gir regjeringen inntil 20 millioner kroner til gründerprosjekter ledet av studenter ved norske universiteter og høyskoler. 

Les også: Innovasjon Norge har krisekasse på 4,7 mrd. Slik får du tilgang

Næringsminister Iselin Nybø (Foto: Venstre)

I et intervju med NTB sier næringsminister Iselin Nybø (V) at mer “gründermentalitet” vil hjelpe Norge gjennom omstillingsprosessen som vil tvinge seg frem i årene som kommer og at hun håper STUD-ENT- ordningen kan bidra til dette.

– TIldelingene skal styrke entreprenørskapskulturen ved universitetene og høyskolene. Klimakrisen og coronakrisen aktualiserer dette mer enn noen gang, sier Nybø til nyhetsbyrået.

Utvikle potensialet

STUD-ENT-ordningen retter seg mot studenter og kandidater fra universiteter og høyskoler som vil prøve seg på gründervirksomhet og videreutvikle forretningspotensialet i ideer de har fått gjennom studiene.

Forskningsrådet mottok 45 søknader i 2020. Prosjektene har blitt vurdert av eksperter. 20 prosjekter får tildeling og mottar inntil en million kroner hver til utvikling av forretningsideen. Tildelingene skjer innenfor en rekke ulike fagområder.

Les også: Her er lønnsnivået i norske oppstartsbedrifter

Matsikkerhet

Ett av prosjektene som får tildeling er ledet av studenter ved Norges miljø- og biovitenskapelig universitet. Det går ut på å utvikle et system for å skaffe bedre data for å øke matsikkerheten i produksjon og distribusjon av øl fra små- og mellomstore bryggerier.

En gruppe studenter ved NTNU får tildeling til et prosjekt som utvikler et system for bedre dataoverføring under vann. Dette kan redusere kostnader i olje- og gassektoren og kan også øke sikkerheten gjennom bedre overvåking av installasjoner under vann, skriver NTB.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge