Region Nord: – Fornybar energi er vårt største konkurransefortrinn og må vernes bedre!

Foto: Shutterstock
Bilde: Foto: Shutterstock

Frykten for at næringslivet i Nord Norge skal miste tilgang til fornybar energi som et konkurransefortrinn var i fokus da SMB Norges Region Nord avholdt årsmøte nylig. Dermed har styret sitt oppdrag klart for seg.

Les også: Nytt styre i region Oslo og Akershus vil øke politikernes bevissthet

Kraft

Kjell Sverre Jakobsen ble gjenvalgt som leder for SMB Norges Region Nord under årsmøtet som ble holdt nylig. Nå ser han frem til et planlagt strategimøte i Svolvær hvor regionen skal legge planer for det kommende året.

Kjell Sverre Jakobsen, leder for SMB Norge – Region Nord

– Det viktigste for oss er strøm. Den industrien vi har her oppe i nord, har vi ikke på grunn av at vi har så kort vei til markedet eller på grunn av lave fraktpriser eller lave lønninger. Det er ene og alene fordi vi har lave kostpriser og det skyldes vår tilgang til kraft fra fornybar energi. Det er det som gjør av vi har industri her oppe i nord, og det er helt essensielt at vi klarer å verne dette, understreker Jakobsen.

Les også: Region Sør: Nå skal vi sparke i gang aktiviteten!

Råvarer

Han forklarer at dette er noe både styret og resten av næringslivet i vår nordligste region er svært opptatt av.

– Denne konkurransefordelen må vi sørge for at vi får lov til å beholde. Nord Norge har vært en råvareleverandør på mange områder, som for eksempel fisk og mineraler. Nå er vi på vei til å gi kraften i fra oss som en ren råvare også, uten at vi selv får benytte oss av den som en industriell fordel for næringslivet i nord. Dette kan vi ikke akseptere, understreker Jakobsen.

Les også: Region Midt vil jobbe for medlemsvekst i Trønderlag

Nytt styre

Sammen med styret vil regionslederen jobbe for at kraftsituasjonen løftes høyere opp som kampsak, også internt i SMB Norge.

– Vi vil jobbe for å få en felles forståelse rundt dette i hele organisasjonen vår, sånn at vi samlet kan gå ut og gjøre noe med dette, sier Jakobsen.

Styret i Region Nord består av: Kjell Sverre Jakobsen (leder), Sigfred Steien (nestleder), Ulf Nilsen, Thaya Arumairasa, Anja Kristine Pettersen, Anne Merete Brevik og Terje Hansen.

Les også: Region Øst vil fortsette veksten