Fagnettstedet for SMB-sektoren

Likestilling arbeidsplass

NY RAPPORT: Likestilling og mangfold er god business

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Norske bedrifter ville tjent på å investere i likestilling og mangfold i virksomheten. Det viser en fersk rapport som konsulentselskapet E&Y har laget for SHE-conference.

HER KAN DU LESE HELE RAPPORTEN: 

– Norsk hverdagsnæring kan ha god nytte av et økt fokus på mangfold, konstaterer SMB Norges Jørund Rytman. Han leder organisasjonens avdeling for politikk og samfunnskontakt.

Med bredere nettverksforståelse bidrar mangfoldet til å bedre tilpasningsevnen til bedrifter i markedet.

Les også: Norsk næringspolitikk er rigget og det er de minste som taper!

Bedre arbeidsmiljø og mer avkastning

Rapporten viser at bedrifter med likere kjønnsfordeling har høyere produktivitet og avkastning enn gjennomsnittet i markedet.  Ansatte oppgir også at de trives bedre på arbeidsplasser med større mangfold.

Arbeidsplasser som kan dra nytte av erfaringer og kunnskap fra flere kjønn og kulturer posisjonerer seg som ledere i markedet. De scorer også høyt på omdømmerapporter da bedriften oppfattes som mer fremtidsorientert.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge

Dette er noe norske hverdagsnæring kan dra nytte av.

Særlig innovasjon stimuleres av mangfold på arbeidsplassen. World Economic Forum (WEF) oppga at bedrifter med mangfold har en avkastning hele 19% høyere enn markedsgjennomsnittet. For bedrifter i oppstartsfasen er mangfold et viktig element i å sikre bærekraftig vekst.

Les også: Har skapt flere hundre arbeidsplasser. Nå rømmer hun landet!

Status i norsk næring

Til tross fro å være et av verdens mest likestilte land har norsk næring fortsatt urealisert potensiale når det kommer til mangfold. Andelen av kvinner i norske styrer har økt med mer enn 40 % de siste 10 årene, mens ansettelsen av kvinnelige ledere har forblitt uforandret.

SHECommunity.no

Kjønnslikestilling kan være vanskelig å implementere, men fordelene er tydelige. Ved å motivere økt fokus på mangfold kan bedrifter avdekke forbedringspotensialer.

På SHE Conference som går av stabelen 5.mars i Oslo Spektrum retter bransjeledende skikkelser søkelyset på fordeler ved økt mangfold.

Som SMB Norge medlem får du 30% rabatt på billetter til konferansen.

LES MER OM SMB NORGES MEDLEMSFORDELER HER: