Fagnettstedet for SMB-sektoren

deal

Gratis eGuide: Hva må du tenke på før du kjøper eller selger et selskap?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Fire av ti norske bedrifter vil sannsynligvis skifte eiere de neste ti årene. Store verdier står på spill for både kjøper og selger. Denne eGuiden gir en nyttig innføring i prosessen.  

eGuiden kan du laste ned helt nederst i saken!

Antallet eierskifter i norsk næringsliv øker og ifølge en rapport fra Menon Business Economics, som Regjeringen bestilte for noen år siden, skiftet 25 prosent av verdiskapingen her i landet eiere i løpet av en 7-års periode. Rundt 30 prosent av sysselsettingen, cirka 450.000 ansatte over hele landet ble berørt.

Les også: Gratis eGuide – Unngå de vanligste feilene ved generasjonsskifte

Advokat Silja Dagenborg

Innføring

– Store verdier står på spill for både kjøper og selger i enhver oppkjøpsprosess, konstaterer advokat Silja Dagenborg.

Hun jobber til daglig i Advokatfirma Lunde Robertsen, og har de siste årene bistått ved en lang rekke fusjoner og oppkjøpsprosesser som involverer alt fra små familiebedrifter til store børsnoterte konsern.

På oppdrag fra SMB Norge har hun nå satt sammen en eGuide som gir en nyttig innføring i disse kompliserte prosessene. eGuiden finner du nederst i denne saken og den kan lastes ned helt gratis.

Les også: Hvorfor mislykkes så mange små bedrifter?

PS. Advokatfirma Lunde Robertsen gir SMB Norges medlemmer 20% rabatt på bistand ved salg eller kjøp av virksomheter! Ta kontakt på [email protected]

Kunnskap

Som på mange andre områder er det kunnskap som er nøkkelen til et vellykket salg eller kjøp av en bedrift. Derfor er det helt nødvendig at begge parter skaffer seg et så godt og realistisk bilde som mulig av virksomheten som skal skifte eier, konstaterer Dagenborg.  

– For kjøper handler det ofte om å kartlegge et fremtidig driftsgrunnlag eller å identifisere mulige synergier ved en fusjon med egen virksomhet.

– For selger er det viktig å synliggjøre alle verdiene i selskapet slik at man får igjen så mye som mulig for livsverket sitt. Noen selgere vil kanskje også realisere en drøm om å sikre sine barn og barnebarn økonomisk for fremtiden, avslutter advokaten.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge

Fyll ut skjemaet under og last ned eGuiden helt gratis!