Gratis eGuide – Unngå de vanligste feilene ved generasjonsskifte

Etter en å ha bygget opp bedriften i en mannsalder er det kanskje på tide å trappe ned og overlate ansvaret til neste generasjon. Men hvordan skal du gå frem slik at alle involverte blir fornøyd?

Ifølge en britisk studie er det kun 30 prosent av familiebedriftene som overlever overgangen fra første til andre generasjon. Hopper man frem ytterligere en generasjon så har nesten 90 prosent av bedriftene forsvunnet.

PS: Det er fortsatt noen ledige plasser på Grundekjøns seminar om generasjonsskifte i Bergen 10. oktober! Seminaret er gratis for medlemmer!

MELD DEG PÅ HER!

Smarte grep

Advokat Ole Tellef Grundekjøn

Til tross for den stygge statistikken er det faktisk mulig å ta enkelte grep for å sikre en så smidig overgang som mulig. Men da lønner det seg å starte tidlig, konstaterer advokat Ole Tellef Grundekjøn, som er spesialist på området.

– Det viktigste du kan gjøre for å sikre en vellykket overgang er å sette av tid til å stille de rette spørsmålene og ta de vanskelige samtalene lenge før de til slutt tvinger seg frem.

– De som har startet prosessen tidlig opplever markant færre problemer og får en mye enklere overgang, sier Grundekjøn.

Nyttig guide

Sammen med SMB Norge har den erfarne advokaten satt sammen en eGuide som gir en kort og nyttig innføring i spørsmålene du bør stille deg og utfordringer som kommer.

Fyll ut skjemaet under og last ned eGuiden er helt gratis!