En løsning som når store deler av hverdagsnæringslivet

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge
Bilde: Olaf Thommessen, SMB Norge

SMB Norge-sjef Olaf Thommessen er lettet etter at et bredt flertall på Stortinget tirsdag sa ja til en kompensasjonsordning som vil hjelpe svært mange små og mellomstore bedrifter som er rammet av omsetningsfall på grunn av coronaviruset.

– Det er godt å se at Stortinget så raskt var i stand til å vedta denne ordningen. Dette betyr at vi endelig får på plass tiltak som også vil hjelpe landets minste bedrifter gjennom denne krisen, konstaterer SMB Norges administrerende direktør Olaf Thommessen.

Les også: Krisetiltak som ivaretar hverdagsnæringslivet

Spesielt viktig

SMB Norge var sammen med NHO, Virke, LO og Finans Norge, med på å jobbe frem innretningen i forslaget som regjeringen sendte over til Stortinget forrige torsdag. Med enkelte justeringer har Stortinget nå vedtatt forslaget.

– Det var spesielt viktig at selvstendig næringsdrivende som i realiteten har fått et yrkesforbud nå ender opp med en høyere kompensasjonsgrad enn de andre, uten egenandel. Det er noe vi har jobbet hardt for å få på plass, forklarer Thommessen.

Les også: Vi er takknemlige

Effektiv løsning

Olaf Thommessen - SMB Norge
Olaf Thommessen under presentasjonen av kompensasjonsordningen

SMB Norge har også vært tydelige på at inngangstaket for redusert omsetning måtte være lav, slik at så mange som mulig kunne omfattes av kriseordningen.

– Dette gjør at den norske ordningen faktisk er enda bedre enn den danske, som det ofte ble referert til i denne prosessen, sier Thommessen.

– Vi tror også at innretningen, der Skatteetaten og banksektoren står for en effektiv og sømløs løsning vil gjøre det betydelig lettere med denne pakken enn med tidligere pakker, legger han til.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge