Region Vest: – Politikerne må legge bedre til rette for plasskrevende næring!

Under årsmøtet i SMB Norges Region Vest ble Erling Birkeland valgt som ny leder. Nå vil veteranen i SMB Norge-sammenheng utfordre lokalpolitikere i regionen til å legge bedre til rette for plasskrevende næringsutvikling.

Les også: Nytt styre i region Oslo og Akershus vil øke politikernes bevissthet

Erling Birkeland har vært medlem siden 90-tallet og kan se tilbake på en lang rekke med verv i SMB Norge-sammenheng. Nå skal han lede Region Vest inn mot neste års lokal- og regionalvalg, og målet er klart. Regionslaget i Vest skal sette næringspolitikk høyt opp på dagsorden.

– Det er dessverre for mange lokalpolitikere som ikke vet nok om næringspolitikk, og de forstår heller ikke helt hvor viktig næringslivet er for regionen. Det skal vi gjøre noe med, konstaterer Birkeland overfor dinbedrift.no.

Les også: Region Sør: Nå skal vi sparke i gang aktiviteten!

Rammevilkår

Erling Birkeland, SMB Norge Region Vest

Sammen med det nykomponerte styret i Vest vil Birkeland nå kartlegge hvordan de best kan påvirke lokalpolitikerne frem mot valget neste år.

– Det viktigste for oss blir å få politikerne i regionen til å forstå hvor stor påvirkning de kan ha på næringslivets rammevilkår lokalt. Enten det er snakk om reguleringsplaner, parkering, eller til og med eiendomsskatt. Det er mange lokalpolitiske beslutninger som berører det lokale næringslivet. Det budskapet må vi få frem nå, mens de ulike partiene utarbeider programmene sine, sier Birkeland.

Selv er han spesielt opptatt av at det legges bedre til rette for plasskrevende næring.

– Det er ikke noen tvil om at det må reguleres flere områder til plasskrevende næring. Dette gjelder både i store byer som Bergen, der jeg bor, og i mindre tettsteder. Hvis næringen skal vokse så man ha plass til det, understreker han.

Les også: Region Midt vil jobbe for medlemsvekst i Trønderlag

Årsmøte i Region Vest

Det grønne skiftet

I tillegg vil regionen sette det grønne skiftet høyt opp på dagsorden i årene som kommer.

– Vi må nå se i øynene at det grønne skiftet kommer og at næringslivet må være en del av det. Dette blir et helt sentralt tema fremover enten man vil eller ikke. Men det er samtidig viktig å legge til rette for at næringslivet også ser muligheter til å skape vekst innen det grønne skiftet. Her har vi en jobb å gjøre, forklarer Birkeland.

Les også: Region Øst vil fortsette veksten

Regionslederen er fornøyd med sammensettingen av det nye styre.

– Jeg opplever at vi nå har et skikkelig slagkraftig styre. Vi har en god stamme med erfarne styremedlemmer som er noen skikkelige organisasjonsrever. I tillegg har vi fått inn noen nye krefter. Jeg gleder meg til å ta fatt på denne jobben, understreker Birkeland.

Styret i Region Vest består nå av: Erling Birkeland (leder), Ove Bjørn Olsen (nestleder), Øystein Våge, Arne Faldback, Eivind Legreid, Tor Jacob Aabelvik og Kathrine Panlilio Iversen. Varamedlemmer er Geir Helge Johnsen og Asbjørn Pedersen.

Vil du vite mer om SMB Norges omfattende medlemstilbud? Klikk her!