Vellykket «speed-date» med politikere i Arendal

Helen Vonn Solli. Herdis Brekkemoen og Eli Ann Bilibas Gundersen
Bilde: Helen Vonn Solli. Herdis Brekkemoen og Eli Ann Bilibas Gundersen deltok på "speed-date" med politikere.

SMB Norge og SMB Arendal arrangerte møte med politikere og næringslivet i Arendal 1. juni på Steenhuset. Det ble et meget vellykket arrangement hvor næringslivet fikk møte lokale politikere som stiller opp i årets lokalvalg. For første gang ble et slikt møte arrangert som en «speed-date».

 

SMB Norge og SMB Arendal ønsket å sette næringspolitikk på dagsorden i årets valgkamp. Veldig ofte kommer næringspolitikk litt i skyggen av andre saker i en lokalvalgkamp.

Møtet ble åpnet av Herdis Brekkemoen fra SMB Arendal som selv er næringsdrivende i byen. – Det er viktig for oss små og mellomstore bedrifter å sette rammevilkår for næringslivet på dagsorden, sa Brekkemoen.

Les også: SMB Norge signerer viktig intensjonsavtale i Moldova

Lokale bedrifter deltok

Organisasjonsrådgiver i SMB Norge, Ulf Isak Leirstein, deltok på arrangementet. Foto: SMB Norge.

Organisasjonsrådgiver Ulf Isak Leirstein i SMB Norge holdt foredrag om hvorfor næringspolitikk også er viktig i en lokal valgkamp. – Veldig mange saker som et kommunestyre tar stilling til betyr mye for næringslivet. Kommunale planer legger rammer for næringslivet, f.eks. når man regulerer områder i kommunen, uttalte Leirstein.

– Saker som for eksempel omhandler skolepolitikk og utdanningstilbud, skjenkepolitikk, samferdsel og lokale skatter og avgifter har betydning for næringslivet, og derfor er det viktig at man tenker på næringslivet når man fatter beslutninger lokalt, sa Leirstein.

Lokale bedrifter deltok og fortalte om hvordan de opplevde situasjonen i Arendal. Mari Mæle Gjeisklid fra Aktiv Trening og Susanne Irgens Ommundsen fra Tyholmen Kolonial delte sine erfaringer med kommunen og lokale vedtak.

Les også: Møtte næringsministeren om gründerskap for ukrainske flyktninger i Norge

Innspillene fra næringslivet

Etter innledningene ble det arrangert speed-date. Helen Vonn Solli fra SMB Norge region Sør var moderator og sørget for at de fremmøtte politikere fikk høre direkte fra representanter fra næringslivet. Alle fikk 2 minutter hver med den enkelte politikere, og så gikk dette på rundgang, slik at alle politikerne fikk innspillene fra næringslivet.

Etter denne sekvensen ble alle politikerne utfordret til å si noen ord om hvilke saker som nå er viktig for næringslivet og hvordan de ønsket å følge opp.

– Dette var første gang man gjennomførte et møte mellom næringsliv og politikere på denne måten, og dette var meget vellykket, og både politikere og næringslivet synes dette var en fin måte å møtes på, sier Vonn Solli.

SMB Norge og lokallagene vil i tiden fremover holde flere slike møter.

Arendals Tidende har hatt redaksjonell omtale fra møtet. Etter tillatelse fra Arendals Tidende kan man lese artikkelen her:

Speeddate i Arendal