SMB Norge signerer viktig intensjonsavtale i Moldova

Torsdag 14. juni signerte SMB Norge en viktig intensjonsavtale mellom Norge og Moldova. Avtalen skal sikre økonomisk og kommersielt samarbeid mellom Moldova og Norge.

De siste dagene har det foregått omfattende og effektive diskusjoner om strategier for å videreføre virksomheter gjennom nye muligheter og initiativer på iHub Chisninau i Moldova. Disse diskusjonene endte i en ny intensjonsavtale mellom Norge og Moldova som skal sikre økonomisk og kommersielt samarbeid mellom landene.

Karl-Anders Grønland signer intensjonsavtalen.

– Intensjonsavtalen er bekreftelsen på et godt samarbeid mellom det moldoviske innovasjonssystemet og sentrale aktører i det norske innovasjonssystemet for å bygge den moldoviske gründerens økosystem til 4.0, sier Karl-Anders Grønland, styreleder i SMB Norge, som signerte avtalen for SMB Norge.

Møtene som foregikk på iHub Chisninau hadde aktører fra det norske næringslivet og parlamentariske ledere fra Moldova. De som deltok på møtet var blant annet leder av parlamentariske komitéer for økonomi, budsjett og finans, leder av komiteen for juridisk, utnevnelse og immunitet, medlemmer av utenrikskomiteen, statssekretærer i Utenriks- og europeisk integrasjon og departementet for økonomisk utvikling og digitalisering og SMB Norge.

Les også: Møtte næringsministeren om gründerskap for ukrainske flyktninger i Norge


Signerte intensjonsavtalen

I tillegg til at SMB Norge signerte intensjonsavtalen. så signerte også Seed Forum Norge og Seed Forum Moldova Institution, ATIC – IT Association of Moldova, Tekwill CT Excellence Center, Norsk-Moldovisk handelskammer og Moldova-Norges forsknings- og næringsutviklingsråd denne viktige avtalen.

– Vi i SMB Norge er glade for å kunngjøre denne svært viktige intensjonsavtalen. Denne intensjonsavtalen styrket vår tillit til en flerdimensjonal forbedring av økonomisk og kommersielt samarbeid mellom Moldova og Norge, sier Karl-Anders Grønland.

Les også: Rytman: – Regjeringen og SV gjør ingenting for småbedriftene

Karl-Anders Grønland med intensjonsavtalen.


SMB Norges innsats blir lagt merke til

Styreleder hadde samme dag møte med politisk ledelse i Finansdepartementet og Utenriksdepartementet. En kort hilsen med landets statsminister skjedde senere på kvelden for å diskutere hvordan verdier kan skapes for norske SMB-bedrifter i og sammen med moldoviske virksomheter.

Alle steder ble det takket for det nylige besøket av Jonas Gahr Støre og det nylig vedtatte beslutningen om utvikling av gjensidig samarbeid gjennom Norges deltagelse i Nansen-programmet om utvikling av Moldova sammen med Ukraina.

– SMB Norges innsats blir lagt merke til og satt pris på i måter som våre medlemmer vil kunne få nytte av, sier styreleder Karl-Anders Grønland.

Leder av Moldova – Norway Research and Business Development Council, Veaceslav Cebotari: We are looking for getting businesses from both sides involved in new projects, taking advantages from new opportunities and initiatives, thus connecting people and capitals.