Vellykket SMB-dag

Karl-Anders Grønland åpner SMB-dagen.
Bilde: Styreleder Karl-Anders Grønland åpner SMB-dagen.

Tirsdag 27. juni samlet SMB Norge over 70 SMB-ere på det nye hotellet, Hotel Riviera i Moss, for å feire årets beste dag, SMB-dagen. Spennende foredrag, politisk debatt og festmiddag var med på å skape en vellykket SMB-dag.

 

Det siste arrangementet SMB Norge arrangerer hvert år før fellesferien starter er feiring av SMB-dagen, som i år ble avholdt på tirsdag 27. juni på det nye hotellet Hotel Riviera i Moss. 27. juni ble vedtatt av FN i 2017 som den internasjonale dagen for mikro-, små og mellomstore bedrifter, og siden da har SMB Norge og deres medlemmer feire dagen.

– I år samlet vi over 70 SMB-ere på det flotte, splitte nye luksushotellet, Hotel Riviera. SMB-dagen er den beste dagen i året for alle små og mellomstore bedrifter hvor vi kan feire oss selv litt ekstra, så jeg er veldig glad for at så mange har tatt seg tiden til å delta på dette arrangementet rett før mange av oss tar ferie for sommeren, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge.

Spennende program

Sjeføkonom Elisabeth Holvik holder foredrag på SMB-dagen
Sjeføkonom Elisabeth Holvik holdt spennende foredrag på SMB-dagen.

Året program var en spennende blanding mellom faglig innhold fra næringslivsledere, eksperter og politikere og sosial avslapping for å få feiret dagen. Flere av deltagerne omtalte det faglige innholdet som veldig spennende og at innholdet hadde et høyt nivå. Som kanskje ikke var så rart når man hadde foredragsholdere som blant annet Lars Kvam Kristoffersen fra Wicklund-Hansen International AS, Elisabeth Hovik fra SpareBank 1 Gruppen og skatteprofessor Ole Gjems-Onstad fra BI.

– Vi prøver hvert år å heve nivået på det faglige innholdet vi har på våre arrangementer, så vi er veldig glade for at årets foredragsholdere falt i smak hos deltagerne av SMB-dagen. Vi tror at å ha foredragsholdere som er eksperter på dagsaktuelle temaer som rentekostnader, formueskatt og inflasjon hever det faglige nivået på våre arrangementer, sier Rytman.

Les også: SMB Norge møter Eftas overvåkningsorgan

SMB Idrett og Frivillighet

Stiftelsen av SMB Frivillighet og Idrett
Før SMB-dagen var SMB Norge med på å medstifte SMB Idrett og Frivillighet.

Noen timer før programmet til SMB-dagen startet ble SMB Idrett og Frivillighet medstifter av SMB Norge, som nå er nytt kollektivt medlem av SMB Norge. Så på starten av programmet kunne administrerende direktør annonsere fra scenen at SMB Idrett og Frivillighet hadde blitt stiftet og at de allerede hadde startet et stort prosjekt for frivilligheten i Norge. En innsamlingsaksjon for å skape en oversikt over alle tilskudd- og støtteordninger tilgjengelig for lag, foreninger og frivillige organisasjoner i Oslo.

– Vi ønsker å skape en gratis og lett tilgjengelig nettportal oversikt over alle tilskudd- og støtteordninger tilgjengelig for lag, foreninger og frivillige organisasjoner i Oslo. Ved å skape denne nettportalen gir vi disse frivillige organisasjonene bedre muligheter til å finne økonomisk støtte og ressurser som kan bidra til å styrke deres virke og oppnå sine mål, sier Rytman.

Politisk debatt

Politisk debatt på SMB-dagen.
Politisk debatt med næringsminister Jan Christian Vestre (AP), leder av næringskomiteen på Stortinget Wilfred Nordlund (Sp), stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt (FrP), stortingsrepresentant Alfred Bjørlo (V) og bystyrekandidaten i Oslo Arve Juritzen (H).

I tillegg til forskjellige foredrag, stiftingen av SMB Idrett og Frivillighet og lanseringen av innsamlingsaksjonen var det også politisk debatt om næringspolitikk på programmet til SMB-dagen. Debatten hadde god spredning fra både høyre- og venstresiden da den både hadde politikere fra både regjeringen og opposisjonen.

De som deltok på årets politiske debatt på SMB-dagen var næringsminister Jan Christian Vestre (AP), leder av næringskomiteen på Stortinget Wilfred Nordlund (Sp), stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt (FrP), stortingsrepresentant Alfred Bjørlo (V) og bystyrekandidaten i Oslo Arve Juritzen (H).

I tillegg til politisk debatt var det også satt av tid til at de som deltok på SMB-dagen fikk stilt spørsmål til politikerne.

– At så mange politikere tar seg tiden, og har lyst til å delta på våre arrangementer sier noe om SMB Norge. De ønsker å ta seg tiden til å lytte til oss og svare opp spørsmålene våre medlemmer har til hvordan de ønsker å drive næringslivet i Norge, sier Rytman.

Les også: Rytman: – Regjeringen burde ha skrotet nye kvoteringsregler

Fest og moro

Dagen ble avsluttet med en nydelig tre-retters middag på Hotel Riviera og senere på kvelden kunne de som deltok på arrangementet danse og ha det

Jørund og Karl-Anders sammen med næringsministeren og leder av næringskomiteen på Stortinget.
Styreleder Karl-Anders Grøndland og administrerende direktør Jørund Rytman sammen med næringsministeren og lederen av næringskomiteen på Stortinget.

moro til DJ Bjørn Morgan.

– Vi gleder oss allerede til å feire SMB-dagen i 2024, og håper på at enda flere SMB-ere tar seg tid til å delta neste år på SMB-dagen. Kan allerede love nå at neste års program blir like spennende som årets program, avslutter Rytman.