UNDERSØKELSE: 8 av 10 yter ikke sitt beste på jobb

Analysebyrået Gallup har kartlagt ansattes engasjement for jobben i en global undersøkelse og konklusjonen er nedslående. Over 85 prosent av arbeidsstyrken oppgir at de er uinspirert og ikke motivert til å yte sitt beste på jobb.

Les også: SMB-trendene som vil dominere 2019

Den dystre situasjonsrapporten fra det globale arbeidsmarkedet ble publisert i Gallups rapport «State of the global workplace».

Økonomisk vekst

Rapporten konstaterer at umotiverte ansatte bidrar til lav produktivitet og analysebyrået antyder at dette kan være noe av forklaringen på lavere global økonomisk vekst de siste årene.

«Undersøkelsen viser at den fjerdedelen av bedriftene som scorer høyest på engasjement blant ansatte er 17 prosent mer produktive og har 21 prosent høyere fortjeneste en den fjerdedelen som scorer lavest», heter det i rapporten.

Les også: Savn etter kolleger tynger selvstendig næringsdrivende

Lett å endre

Selv om Gallups undersøkelse tegner et dystert bilde, så velger konsernsjef Jim Clifton å se positivt på situasjonen.

-Etter å ha lest denne rapporten er min konklusjon at produktivitetssvikten vi opplever kan fikses. Engasjerte ledere på alle nivåer i organisasjoner verden rundt kan bidra til å løse produktivitetsutfordringen ganske raskt, skriver han i en kommentar.

Ifølge Gallup er de ansattes lave engasjement for arbeidsoppgavene sine en stor barriere som bør forseres. Den viser et stort og bortkastet potensiale.

– Rapporten viser at bare 15 prosent av arbeidsstyrken er engasjert i jobben sin. Bare tenk hvor fort man kunne snudd den negative trenden om man hadde klart å doble det tallet, konstaterer Clifton.

Her kan du bla deg igjennom Gallups omfattende undersøkelse!