SMB Norge: Forventer at ny næringsminister raskt leverer

SMB Norge gratulerer Cecilie Myrseth som ny næringsminister, og har samtidig noen klare forventninger.
Bilde: SMB Norge gratulerer Cecilie Myrseth som ny næringsminister, og har samtidig noen klare forventninger.

SMB Norge gratulerer Cecilie Myrseth som ny næringsminister, og har samtidig noen klare forventninger – som haster.

– SMB Norge gratulerer vår nye næringsminister, og håper og tror på et like godt samarbeid og god dialog med henne som vi hadde med hennes forgjenger, sier administrerende direktør Jørund H. Rytman.

Les også: Bærekraftskonferansen ga kompetanse på bærekraft

– Regjeringen har mange områder de fortsatt må levere på for at hverdagen for bedriftene skal kunne bli bedre, og vi ber derfor om at næringsministeren raskt setter seg inn i situasjonen for hverdagsnæringslivet, sier Rytman.

–  SMB Norge har spesielt store forhåpninger til gründermeldingen som er varslet før sommeren, og til denne har SMB Norge og mange hundre bedrifter kommet med innspill som meldingen må adressere, bl.a. en helhetlig gjennomgang av skattesystemet som rammer gründere og startups og som hindrer utviklingen av eksisterende bedrifter, uttaler Rytman.

Les også: SMB Norge lanserer egen bærekraftssatsning og egen hovedsamarbeidspartner

– Våre bedrifter er opptatt av hvordan skatter og avgifter rammer økonomien til bedriftene, og spesielt formuesskatten må næringsministeren være villig til å se på med nye øyne. I tillegg melder våre bedrifter om utfordringer knyttet til byråkrati, og at man trenger en total gjennomgang av nivået på gebyrer og andre sanksjoner det offentlig påtvinger næringslivet. Skjemaveldet og sanksjoner gjør hverdagen krevende. Her må næringsministeren få fortgang i arbeidet med en enklere hverdag for bedriftene, sier Rytman.