Bærekraftskonferansen ga kompetanse på bærekraft

Engasjerte deltagere lytter til foredragene på Bærekraftskonferansen.
Bilde: Engasjerte deltagere lytter til foredragene på Bærekraftskonferansen.

Torsdag 18. april 2024 arrangerte SMB Norge Bærekraftskonferansen for engasjerte bedriftsledere. – Bærekraft er mer enn bare et buzzword, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman.

For andre år på rad arrangerte SMB Norge Bærekraftskonferansen på NIO House, sentralt plassert i Karl Johans gate i Oslo. Med spennende foredragsholdere ble Bærekraftskonferansen nok en gang en suksess.

– Dette er det andre året på rad vi arrangerer denne konferansen, så vi er glade for å se at våre medlemmer er interessert i bærekraft og bærekraftsarbeid, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman.

Han er tydelig på at mange små og mellomstore bedrifter ønsker å ta del i den grønne omstillingen. Likevel er det mange som ikke vet hvor man skal starte.

– Derfor tror jeg en slik konferanse sammen med våre samarbeidspartnere er viktig. Den gjør bærekraft til mer enn bare et buzzword, og viser våre medlemmer hvordan de allerede jobber bærekraftig, og hvordan de skal kunne påvise dette for offentligheten, sier Rytman.

Les også: SMB Norge lanserer egen bærekraftssatsning og egen hovedsamarbeidspartner

Mange gode foredrag

(f.v) Klaus Jakobsen, Kristian Wengen, Tinkr, og Stefan Kaarbø, Inpax, spiller inn live podcast.

Selv om dette bare var den andre gangen SMB Norge arrangerte Bærekraftskonferansen hadde interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter mange dyktige og engasjerte foredragsholdere på arrangementet.

Deltagerne fikk høre på spennende foredrag om alt fra miljøsertifisering til bærekraftsreguleringer fra foredragsholderne Kristian Wengen,  Tinkr, Renate Landmark, Stiftelsen Miljøfyrtårn, Kaja Koppang og Marthe Sofie L. Eide, TILT Lab, Lars Erik Mangset, UN Global Compact Norge, og Stefan Kaarbø, Inpax.

– Dyktige foredragsholdere er noe vi alltid etterstreber å ha på våre arrangementer, og årets konferanse vil nok deltakerne vurdere som veldig konkret og innholdsrik, sier Rytman.

I tillegg til spennende foredrag fikk deltagerne også være med på en live innspilling av SMB Norge sin podcast på Bærekraftskonferansen. Lytt til episoden her.

Ny bærekraftssatsning

Kristian Wengen, daglig leder Tinkr, holdt foredrag om Bærekraftsåret 2024.

På konferansen lanserte også SMB Norge sin bærekraftssatsing sammen med sin hovedsamarbeidspartner på bærekraft, Tinkr, for å legge til rette for at alle deres medlemsbedrifter med forholdsvis enkle grep kan starte sitt eget bærekraftsarbeid – eller øke ambisjonsnivået sitt ytterligere.

Tinkr har flere spennende kurs fremover innen bærekraft, blant annet et gratis webinar for SMB Norges medlemmer den 6. mai om de nye kravene til bærekraft og hva små og mellomstore bedrifter kan gjøre. Les mer om webinaret her.

 Les også: Danskene knuser Norge på sysselsetting av ukrainere

Avsluttet med politisk innlegg

Gisle M. Saudland holder innlegg for deltagerne på Bærekraftskonferansen.

Etter spennende foredrag på NIO House dro deltagerne over til Stortinget hvor konferansen ble avsluttet med politiske innlegg fra stortingsrepresentantene Gisle M. Saudland (FrP) og Per Martin Sandtrøen (Sp) – og mingling.