SMB Norge deltar på EØS-prosjektet ROSE

Adm.direktør i SMB Norge, Jørund Rytman, i Tsjekkia.
Bilde: Adm.direktør i SMB Norge, Jørund Rytman, i Tsjekkia.

I samarbeid med vår tsjekkiske søsterorgansiasjon, AMSP, deltar SMB Norge denne uken på tre “road-shows” i Tsjekkia der målet er å få flere ukrainske flyktninger til å starte og drive egen bedrift.

Dette er andre runde i EØS-prosjektet ROSE (Road to Self-employment). Road-Showet vil denne uka gjennomføres i Pilsen, i České Budějovice og i Praha. 

Arrangementene er delt opp i fire deler:

  • (a) introduksjon til prosjektet.
  • (b) eksempler og “best-practice” fra ukrainere som allerede har startet bedrift.
  • (c) individuelle konsultasjonerog mentoring.
  • (d) networking.

Les også: Næringslivet ønsker mindre byråkrati

Representanter fra kommunen og tsjekkiske myndigheter deltar også, SME united i Brussel (den europeiske paraplyorgansiasjonen for SMBer) og Handicraft Chamber of Ukraine (SMB Norges søsterorganisajson i Ukriana) deltar også. SMB Norge regner med nær 200 deltakere på de tre arrangementene. I tillegg vil opptak fra seminarene gjøres tilgjengelig digitalt. Se gjennom programmet her.

Internasjonal koordinator i SMB Norge, Åsmund Prytz er godt fornøyd med påmeldingen.

Internasjonal koordinator i SMB Norge, Åsmund Prytz, er godt fornøyd med påmeldingen.

– Ja, også da vi var i Tsjekkia i juni var det et imponerende antall deltakere, det er tydelig at det er mange fra Ukraina som ønsker å starte egen bedrift, sier Prytz.

Les også: SMB Norge på budsjetthøring på Stortinget

– Norge bosetter for tiden flere tusen ukrainske flyktninger over hele landet. Vi mener det vil være fordelaktig fra alle parter om flere av disse flyktningene gis kursing og opplæring i hvordan man kan starte og drive sin egen bedrift. Erfaringene vi har fra Tsjekkia er gode, sier administered direktør Jørund H. Rytman i SMB Norge, som gjerne ser at SMB Norge også kan gjennomføre slike entreprenørkurs for ukrainiere i Norge.

Websiden for prosjektet kan du se her.