Skatteetaten regnet feil – 531 bedrifter fikk for mye corona-støtte

En feil hos skatteetaten gjorde at 531 bedrifter fikk utbetalt til sammen 2,2 millioner kroner for mye fra kompensasjonsordningen. Det innrømmer Skatteetaten selv i en pressemelding tirsdag.

Les også: Hver femte bedriftsleder ville gi opp under coronakrisen

Feil i beregningene fra Skatteetaten har medført at tilskudd fra kompensasjonsordningen ikke ble beregnet som en del av omsetningen, men ble fratrukket forventet omsetning. Dermed har 531 foretak fått utbetalt vel 2,2 millioner kroner for mye fra kompensasjonsordningen for mars og april.

– Feilen er rettet opp, og flere av de berørte foretakene har allerede levert korrigert oppgave. Skatteetaten vil kontakte foretakene det gjelder for å få tilbakebetalt det som er for mye utbetalt, sier seksjonssjef Stine Olsen i Skatteetaten i en kommentar.

Les også: Krisen i hverdagsnæringslivet er langt fra over

I tillegg til de 531 bedriftene som har fått utbetalt for mye, er det rundt 100 bedrifter som ser ut til å ha misforstått hvilke beløp som skulle legges inn i feltet «andre tilskudd», opplyser Skatteetaten. Det har medført at foretakene kan ha fått utbetalt til sammen rundt 400.000 kroner for lite i støtte fra kompensasjonsordningen.

– De 100 foretakene varsles om at de må søke på nytt ettersom Skatteetaten ikke har anledning til å overstyre informasjonen gitt i søknadene, sier Olsen i Skatteetaten.

Til sammen har 22.873 foretak fått innvilget og fastsatt støtte til utbetaling fra kompensasjonsordningen for mars. I tillegg har 16.212 foretak har fått innvilget og fastsatt støtte til utbetaling for april. Til sammen har foretakene fått fastsatt støtte på vel 2,24 milliarder kroner, opplyser Skatteetaten.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge