Revidert nasjonalbudsjett: – Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

I revidert nasjonalbudsjett som ble fremlagt i dag 14. mai, så er næringspolitikken viet liten oppmerksomhet mener SMB Norge.
Bilde: I revidert nasjonalbudsjett som ble fremlagt i dag 14. mai, så er næringspolitikken viet liten oppmerksomhet mener SMB Norge.

SMB Norge er bekymret for at regjeringen ikke har tatt innover seg situasjonen i næringslivet.

– Mange store bedrifter har nok gode tider, men hverdagsnæringslivet har utfordringer, og jeg er usikker på om denne situasjonen har gått opp for regjeringen, sier administrerende direktør i SMB Norge, Jørund H. Rytman.

I revidert nasjonalbudsjett som ble fremlagt i dag 14. mai, så er næringspolitikken viet liten oppmerksomhet.

Les også: Vil ha ROSE prosjektet til Norge

– Jeg har stor forståelse for at det er andre saker som har hovedprioritet om dagen, slik som satsningen på forsvaret. Samtidig så må ikke regjeringen glemme utfordringer også innenriks, slik som å gjøre hverdagen bedre for de små og mellomstore bedriftene, sier Rytman.

– Den forrige næringsministeren tok mål av seg at Norge skal bli verdens best land å starte og drive bedrift i, samtidig som forenklinger skulle gjennomføres i stor skala. Vi ser frem til at den nye næringsministeren oppfyller disse målene, men det er dessverre ikke noe i revidert nasjonalbudsjett som tyder på at målene nås med det første, uttaler Rytman.

– Regjeringen har en mulighet igjen, før valget neste år, og det er fremleggelsen av statsbudsjettet nå til høsten. Da må regjeringen levere, men det begynner å bli knapp tid, sier Rytman.

Les også: SMB Norge lanserer app for medlemmer

– Det er mange tiltak som en regjering kan foreslå og som ikke koster statskassen mye penger. Tvert imot vil forenklinger for næringslivet kunne gjøre at flere bedrifter overlever og dermed bidrar til skatteinntekter, avslutter Jørund H. Rytman.