Rekord oppmøte på SMB-dagen

Partileder Erna Solberg (H) holder tale for deltagerne på SMB-dagen i Drammen.
Bilde: Partileder Erna Solberg (H) holder tale for deltagerne på SMB-dagen i Drammen.

Torsdag 27. juni samlet SMB Norge over 80 SMB-ere på hotellet Quality Hotel River Station i Drammen for å feire årets beste dag, den internasjonale SMB-dagen. Spennende foredrag, politisk debatt og festmiddag var med på å skape en vellykket SMB-dag.

Det siste arrangementet SMB Norge arrangerer hvert år før fellesferien starter er feiringen av SMB-dagen, som i år ble avholdt på torsdag 27. juni på det Quality Hotel River Station i Drammen. 27. juni ble vedtatt av FN i 2017 som den internasjonale dagen for mikro-, små og mellomstore bedrifter, og siden da har SMB Norge og deres medlemmer feire dagen.

– I år samlet vi over 80 SMB-ere for å feire SMB-dagen. SMB-dagen er den beste dagen i året for alle små og mellomstore bedrifter hvor vi kan feire oss selv litt ekstra, så jeg er veldig glad for at så mange har tatt seg tiden til å delta på dette arrangementet rett før mange av oss tar ferie for sommeren, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge.

Spennende program

Over 80 engasjerte SMB-ere deltok på SMB-dagen i Drammen.

Årets program var en spennende blanding mellom faglig innhold fra næringslivsledere, eksperter og politikere og sosial avslapping for å få feiret dagen. Flere av deltagerne omtalte det faglige innholdet som utrolig spennende og at innholdet hadde et høyt nivå. Som kanskje ikke var så rart når man hadde foredragsholdere Tore Fjørtoft, Ingvild Myhre og Marianne Bækkevold som holdt foredrag om “Grunnkurs i styrekompetanse” og Morten Brandt som holdt foredrag om “Salg og motivasjon for daglig ledere i små og mellomstore bedrifte”.

– Vi prøver hvert år å heve nivået på det faglige innholdet vi har på våre arrangementer, så vi er veldig glade for at årets foredragsholdere falt i smak hos deltagerne av SMB-dagen. Vi tror at å ha foredragsholdere som er eksperter på dagsaktuelle og relevante temaer hever det faglige nivået på våre arrangementer. Vi hadde i år mye fokus på forenklingsarbeid. Både hva som har blitt gjort og bør gjøres politisk, men også hva din bedrift selv kan gjøre for å gjøre hverdagen enklere, sier Rytman.

SMB-dagen hadde også foredrag fra forfatterne Hans-Jørgen Blomseth og Jørn Wad som fortalte om bøkene de har skrevet, “Forenklingsgeneralens testament” og “Voldtatt av mafiaen”. I tillegg til spennende foredrag og innlegg fra forfattere fikk også administerende direktør i SMB Norge overlevert en rapport fra juridisk utvalg i SMB Norge om forenkling i næringslivet på SMB-dagen.

Flere av SMB Norges samarbeidspartnere hadde også tatt seg tid til å møte opp på SMB-dagen med utstillinger for deltagerne. Blant annet NorEngros, Adminkit, Sticos og Instabank hadde stands hvor de kunne fortelle om sine fordeler og rabatter for SMB Norges medlemmer.

Les også: Medlemsmøte i Trondheim med fokus på nye krav

Politiske gjester og debatt

Sofaprat med de tidligere statsrådene Iselin Nybø, Trond Giske og Per Sandberg.

I tillegg til forskjellige foredrag var det også politisk debatt og flere politiske gjester som møtte opp på årets SMB-dag. Blant politkerne som stilte opp fant man blant annet partileder Erna Solberg (H), partileder Guri Melby (V), statssekretær i nærings- og fiskeridepartementet Vegard Grøslie Wennesland (AP) og nestlederne Terje Søviknes (FrP) og Ida Lindtveit Røse (Krf).

– At så mange politikere tar seg tiden, og har lyst til å delta på våre arrangementer sier noe om SMB Norge. De ønsker å ta seg tiden til å lytte til oss og svare opp spørsmålene våre medlemmer har til hvordan de ønsker å drive næringslivet i Norge, sier Rytman.

Det faglige innholdet for SMB-dagen avsluttet med en sofaprat med de tidligere statsrådene Iselin Nybø, Trond Giske og Per Sandberg.

Les også: SMB Norge roser Stortinget for gjennomslag for gründerforslag

Musikk og festmiddag

Christer Dalsbøe spilte to politiske sanger på SMG-dagen.

På dagtid fikk deltagerne musikalt innslag av gründeren Christer Dalsbøe, og senere på dagen spilte DJ Bjørn Morgan til dans under minglingen på solterrassen på hotellet. Dagen ble avsluttet med en nydelig tre-retters middag på Quality Hotel River Statio.

– Vi gleder oss allerede til å feire SMB-dagen i 2025, og håper på at enda flere SMB-ere tar seg tid til å delta neste år på SMB-dagen. Kan allerede love nå at neste års program blir like spennende som årets program, avslutter Rytman.