Reagerer kraftig på utspill fra Raymond Johansen

Oslos byrådsleder Raymond Johansen sier til NTB at han tror at små bedrifter ikke følger karantenereglene godt nok for arbeidskraft som kommer fra utlandet. Det reagerer SMB Norge-sjef Olaf Thommessen sterkt på.

Les også: Søke kompensasjon? Dette bør du forberede nå!

Byrådsleder Raymond Johansen (Foto: Oslo Kommune)

– Nå skal jeg være veldig ærlig: Jeg tror vi skal være såpass realistiske at det nok er små bedrifter som ikke i detalj følger disse karantenereglene, ikke har de ressurser antakelig til å gjøre det, sier byrådslederen.

Kjenner seg ikke igjen

I følge NTB kom byrådslederen med den krasse anklagen på torsdagens koronapressekonferanse om jula. Der sa han at han har god grunn til å tro at små bedrifter ikke følger karantenereglene, og varslet at byrådet vil komme tilbake og forklare seg i detalj om denne bekymringen.

– Hvor i all verden har han fått det fra? Det kjenner vi oss overhodet ikke igjen i, sier Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter, sier Olaf Thommessen, også han til NTB.

Les også: Nybø ber bedrifter starte forberedelsene nå

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge

Ødeleggende og fordummende

– Med mindre Raymond kan legge fram noen grunnleggende bevis for den type påstander, så ville jeg ha holdt meg for god for å legge skylden på ryggraden i norsk næringsliv, som gjør så godt de kan for å holde samfunnshjulene i gang, med nasjonale og lokale pålegg og ulik grad av forvirring, sier Thommessen.

Han karakteriserer Johansens anklage på følgende vis:

– Den type påstander er bare ødeleggende og fordummende. Man skal være ekstremt forsiktige med påstander mot hverdagsnæringslivet i den situasjonen vi er i nå, sier Thommessen.

SMB Norge-sjefen understreker at hans organisasjon ikke har noen holdepunkter for å si at de små bedriftene ikke følger karantenereglene. Han ber Johansen forklare seg i detalj om hva som ligger bak anklagen.

– Blant de siste i Norge som skal beskyldes for ikke å ta smittevernet på alvor, og være grunnlaget for smitten, er småbedriftene, som virkelig gjør sitt ytterste for å holde hjulene i gang, sier Thommessen.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge