Podcast #77 – Kan konkursene i næringslivet forhindres?

SMB Norge er bekymret for de økte konkurstallene i næringslivet.Disse øker dramatisk for tiden, spesielt i serveringsbransjen og i særdeleshet byggebransjen sliter med store konkurstall. Fremtiden ser ikke lys ut for byggebransjen.

Gjøres det nok fra myndighetens side for å forhindre konkursene? Hva mer kunne vært gjort? Det har vært mye snakk om investeringsflukt ut av landet, grunnet investerings fiendtlig politikk, men hva med all den kompetente arbeidskraften vi risikerer å miste ut av landet igjen? Mange EØS-borgere er etablerte i Norge, men ser kanskje nå sitt snitt i å flytte hjem igjen?

Les også: Kriminalitet mot næringslivet må tas på større alvor!

Alvorlig er det også at seriegründerne ser ut til å droppe nyetableringer, grunnet politisk og økonomisk risiko. Det er positivt at det fortsatt etableres mange selskaper i Norge, men mange nye enkeltmannsforetak er ikke god nok erstatning for bedrifter med mange ansatte som må legge ned sin virksomhet. Hvor ligger vi an med vårt søksmål i EFTA-domstolen hva gjelder bemanningsdirektivet?

Les også: SMB Norge møtte næringsministeren

Næringslivsopprøret behøves virkelig om vi skal få til endringer. Ikke minst trenger vi mer forståelse for hva de små og mellomstore bedriftene i Norge står i, spesielt med de enormt økende konkurstallene som herjer næringslivet. Tiltak kan gjøres og bør gjøres. Hør mer hva Ulf Leirstein og Klaus Jakobsen har å si om konkurstallene i episode 77 av SMB Norge Podcasten.