Fagnettstedet for SMB-sektoren

Inkasso-lei

Konkurransetilsynet til kamp mot høye inkassoregninger

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Inkassoselskaper tjener store penger gjennom gebyrer som staten har fastsatt. Nå vil Konkurransetilsynet endre reglene slik at inkassoregningene blir mindre.

Overskudd

Stadig flere inkassosaker i kombinasjon med stigende gebyrer og automatisert saksbehandling har gitt enorme overskudd i inkassobransjen de siste årene. Justisdepartementet har fastsatt en øvre grense for hva inkassoselskapene har lov til å ta i gebyr.

Les også: SMB-trendene som vil dominere 2019 

Ifølge Aftenposten vil konkurransetilsynet bidra til å presse prisene i inkassobransjen ned ved at kreditor også skal betale noe av gebyret. Dermed vil også kreditor ha et incentiv til å velge det billigste selskapet.

Motiv

-Vi vil gi dem som har penger til gode et motiv til å velge de billigste inkassoselskapene, sier førstekonsulent Martin Wessel i Konkurransetilsynet til Aftenposten.

-Målet er at store overskudd i bransjen skal bli byttet ut med lavere betaling for den som skylder penger, konstaterer Wessel.

Ifølge Aftenposten har seks av de ni største inkassoselskapene hatt en årlig gjennomsnittlig avkastning på egenkapitalen på 40–75 prosent i årene 2013–2017.

Les også. 1 av 3 SMB-eiere jobber over 50 timer i uken