Jensen: Nå kommer SMB-rabatten

Finansminister Siv Jensen
Foto: Finansdepartementet
Bilde: Finansminister Siv Jensen Foto: Finansdepartementet

Om kort tid vil det bli lettere for banker å låne ut penger til små og mellomstore bedrifter. Det vil være resultatet når SMB-rabatten om kort tid blir innført, konstaterer Finansminister Siv Jensen i et

Her kan du lese Jensens blogginnlegg på dinbedrift.no

Utålmodige

“Jeg vet at mange av dere venter utålmodig på den såkalte SMB-rabatten. Og det forstår jeg godt”, skriver Jensen i innlegget.

Formålet med SMB-rabatten er å legge til rette for at bankene kan øke sine utlån til små og mellomstore bedrifter. Ordningen er allerede innført i EU, noe som gjør at bankene i Europa får lavere kapitalkrav. Dette betyr lavere innlånskostnader og dermed lavere rente for de små og mellomstore bedriftene.

Les også: Sykelønnsordningen er luksuriøs og urettferdig

Kommer etter

“Det ligger an til at EUs kapitalkravsregelverk for banker vil bli tatt inn i EØS-avtalen om kort tid, og det betyr at vi vil innføre SMB-rabatten. Det vil gi lavere kapitalkrav for bankenes utlån til små og mellomstore bedrifter”, slår Jensen fast.

Beslutningen om å innføre samme ordning i Norge som den man opererer med i EU ble tatt for flere år siden, men arbeidet med å implementere dette har imidlertid dratt ut i tid. Nå tyder mye på at innføringen er rett rundt hjørnet.

Les også: Norsk næringsliv er rigget og det er de minste som taper