Jensen: Nå kommer SMB-rabatten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jensen: Nå kommer SMB-rabatten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Om kort tid vil det bli lettere for banker å låne ut penger til små og mellomstore bedrifter. Det vil være resultatet når SMB-rabatten om kort tid blir innført, konstaterer Finansminister Siv Jensen i et

Her kan du lese Jensens blogginnlegg på dinbedrift.no

Utålmodige

«Jeg vet at mange av dere venter utålmodig på den såkalte SMB-rabatten. Og det forstår jeg godt», skriver Jensen i innlegget.

Formålet med SMB-rabatten er å legge til rette for at bankene kan øke sine utlån til små og mellomstore bedrifter. Ordningen er allerede innført i EU, noe som gjør at bankene i Europa får lavere kapitalkrav. Dette betyr lavere innlånskostnader og dermed lavere rente for de små og mellomstore bedriftene.

Les også: Sykelønnsordningen er luksuriøs og urettferdig

Kommer etter

«Det ligger an til at EUs kapitalkravsregelverk for banker vil bli tatt inn i EØS-avtalen om kort tid, og det betyr at vi vil innføre SMB-rabatten. Det vil gi lavere kapitalkrav for bankenes utlån til små og mellomstore bedrifter», slår Jensen fast.

Beslutningen om å innføre samme ordning i Norge som den man opererer med i EU ble tatt for flere år siden, men arbeidet med å implementere dette har imidlertid dratt ut i tid. Nå tyder mye på at innføringen er rett rundt hjørnet.

Les også: Norsk næringsliv er rigget og det er de minste som taper

Bli SMB medlem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.