Fagnettstedet for SMB-sektoren

Husket

Har du husket å endre forskuddsskatten?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

I den første krisepakken ble innbetalingen av forskuddsskatt for første termin utsatt til 4. mai, mens andre termin ble utsatt til 15. juli. Dersom bedriftens inntekter har endret seg i perioden er det viktig å justere for dette. 

Les også: Slik får du tilgang til Innovasjon Norges krisekasse på 4,7 milliarder

Utsatt frist

Alle som skulle ha betalt 1. termin av forskuddsskatten 15. mars, fikk utsatt innbetaling til 4. mai, mens 2. termin ble utsatt fra 15. mai til 15. juli. Det var ikke nødvendig å søke om utsatt frist. Men dersom du allerede rakk å innbetalt forskuddsskatten, og du ønsker å få den tilbakebetalt, kan du ta kontakt med din lokale skatteoppkrever for tilbakebetaling.

HER KAN NÆRINGSDRIVENDE ENDRE FORSKUDDSSKATTEN

Selskaper

Innbetaling av forskuddsskatt for selskaper, inklusiv overskuddsandelen av finansskatt,  ble for andre termin utsatt fra 15. april til 1. september. Utsettelsen omfatter ikke alminnelig inntekt, naturressursskatt og grunnrenteskatt for naturressurs- og grunnrenteskattepliktige. Dersom du har innbetalt forskuddsskatten, og du ønsker å få den tilbakebetalt, kan du kontakte din lokale skatteoppkrever for tilbakebetaling.

Les også: KALKULATOR: Hvor mye kontantstøtte får din bedrift?