Gjennomslag for SMB Norge i ny kompensasjonsordning for reiselivsbransjen

Kontantstøtteordningen for bedrifter innen reiseliv og servering forlenges til og med februar neste år, og terskelen for å få støtte reduseres til et omsetningsfall på 30 prosent. Dette er en kjempeseier for oss, konstaterer SMB Norge-sjef Olaf Thommessen.

Les også: 100 millioner øremerket småbedriftene

Fredag ettermiddag annonserte næringsminister Iselin Nybø at justeringer i kompensasjonsordningen for uteliv og reiselivsbransjen blir utvidet og endret slik at den treffer de mindre aktørene i sektoren enda bedre.

Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB NorgeSvært fornøyd

Blant endringene er en reduksjon i kravet i omsetningsfall for å få tilgang til krisepengene. Dette reduseres nå til 30 prosent fra tidligere 40 prosent. Dette er en klar seier for SMB Norge, konstaterer administrerende direktør Olaf Thommessen.

– For småbedriftene i denne sektoren er dette en utrolig viktig justering som sikrer at langt flere virksomheter, og da spesielt i serveringsbransjen, kan benytte seg av denne sårt tiltrengte krisepakken. Vårt primærstandpunkt har gjennom hele denne prosessen vært at kravet for omsetningstap ikke bør være høyere enn 30 prosent, så vi er naturligvis svært fornøyde med å ha blitt lyttet til, sier Thommessen.

Les også: 7 gode grunner til å bli medlem i SMB Norge

SMB Norge-sjefen peker også på at det har vært viktig å ivareta alle de små aktørene i uteliv og reiselivssektoren som ikke er med i en interesseorganisasjon.

– Vi vet at disse justeringene har vært viktig for våre medlemmer. Men vi vet også at de aller fleste restauranter og serveringssteder ikke er med i noen organisasjon som kan løfte frem deres interesser nå. Det er et viktig poeng for oss at også de har blitt ivaretatt i denne prosessen, konstaterer Thommessen.

Les også: Kutt i formueskatt – en håndstrekning til hverdagsnæringslivet

Skremt

Den siste uken har oppblomstringen av Covid 19-tilfeller ført til en rekke nye påbud som skaper utfordringer for næringslivet, ikke minst for uteliv og reiselivssektor. Dette er noe som bekymrer SMB Norge-sjefen.

– Jeg er skremt over utviklingen vi nå ser i deler av Europa, hvor mange land innfører stadig strengere restriksjoner, sier Thommessen

– Dette ligner faretruende på det vi så da utbruddet startet i mars, og dessverre er det mye som tyder på at det vil være behov for ytterligere tiltak i ukene og månedene som kommer, sier Thommessen.

Les også:  Medlemskap i SMB Norge gir deg tilgang på gratis juridisk rådgivning?