Hvert år skjer det flere tusen feilbehandlinger i det norske helsevesenet. Medpartner og SMB Norge tar debatten om pasienters rett til en ny vurdering av sine helseplager.
Les også: Arendalsuka 2022: Hvem bestemmer hva som er helsehjelp?
– Feilbehandlinger har store personlige og samfunnsøkonomiske konsekvenser. Offentlige tall viser nærmere 500 innmeldte uventede dødsfall til Helsetilsynet i forbindelse med medisinsk behandling i 2021, og over 6500 klagesaker på feilbehandling til NPE, sier Dag Aamodt Strand, daglig leder i Medpartner.
Store mørketall
Med så mange uventede dødsfall som er meldt til Helsetilsynet, og det høye antallet klagesaker på feilbehandling hos Norsk pasientskadeerstatning, er det trolig store mørketall. Det hevder Medpartner.
– Det foreligger sannsynligvis betydelige mørketall. Dessuten er tyder det på at den lovfestede retten til å få en ny vurdering helseplagene man har før behandling, ikke fungerer tilfredsstillende, sier Strand.
Hvorfor er denne debatten viktig, mener du?
– Debatten er ikke bare viktig, den er livsviktig. Pasientene fortjener behandling på riktig kompetansenivå, og dette setter vi søkelys på under Arendalsuka, sier Strand.
Les også: Arendalsuka 2022: Har myndighetene et holdningsproblem overfor små og mellomstore bedrifter?
Artikkelen fortsetter under bildet.
Tar debatten
I samarbeid med Medpartner forsøker SMB Norge å skape oppmerksomhet om denne saken under årets utgave av Arendalsuka. Tirsdag 16. august kl. 09.00 i SMB Norge-teltet ved Steenhuset i Arendal, inviteres det derfor til debatt.
– Vi hjelper våre medlemmer så godt vi kan for å få oppmerksomhet om saker som berører dem. Medpartner er et godt eksempel på en småbedrift som gir livsviktig hjelp til folk, sier Kristian Eilertsen, konstituert leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge.
Les også: Arendalsuka 2022: SMB Norge og Krifa presenterer «God arbeidslyst indeks 2022»
Har du et konkret spørsmål? Send til [email protected] eller [email protected].