Arendalsuka 2022: SMB Norge og Krifa presenterer “God arbeidslyst indeks 2022”

Illustrasjonsbilde, Shutterstock
Bilde: Illustrasjonsbilde, Shutterstock

God arbeidslyst gir lavere sykefravær, høyere produktivitet og et bedre resultat på bunnlinjen. Sammen med fagforeningen Krifa har SMB Norge kartlagt status i norsk det norske arbeidsmarkedet 2022.

Les også: Arendalsuka 2022: Har myndighetene et holdningsproblem? 

I 2017 publiserte Krifa en indeksrapport som kartla arbeidslysten i Norge for første gang. Nå, fem år etter, følger de opp med en ny rapport, og denne gang i samarbeid med SMB Norge.

Joachim Dagenborg, SMB Norge

Bunnlinjen

– Vår inngang til dette samarbeidet har vært ønsket om å få et tydeligere bilde av hvilke grep våre medlemmer kan ta for å oppnå et bedre sluttresultat for bedriften, forklarer SMB Norges kommunikasjonssjef, Joachim Dagenborg. Han har vært prosjektleder for samarbeidet med Krifa.

Sammen med Krifa-sjef Kristin Fjellmann skal Dagenborg presentere resultatet fra undersøkelsen under årets Arendalsuke.

– Det er spesielt interessant å se hvordan indekstallene har utviklet seg som følge av den globale pandemien. To år med usikkerhet og i mange tilfeller også permitteringer setter sine spor, forklarer Dagenborg.

Undersøkelsen gir blant annet et innblikk i hva man som bedriftsleder bør fokusere på om man vil øke produktiviteten, beholde nøkkelansatte og samtidig drive på fornuftig vis.

Les også: Arendalsuka 2022: – Vil politikerne kutte skatter og avgifter?

Lønn

Skal man åpne for mer bruk av hjemmekontor eller bør man investere enda mer i det sosiale miljøet på arbeidsplassen? Eller er de ansatte kun opptatt av å tjene mest mulig penger?

– Jeg tror mange vil bli overrasket når de ser hva nordmenn legger størst vekt på når de evaluerer sin egen arbeidsplass og arbeidssituasjon. Det er kanskje ikke alltid lønnsnivået som veier tyngst, hinter Dagenborg.

Rapporten blir presentert tirsdag 16. august klokken 10.30 i SMB-teltet ved Steenhuset i Arendal.

Håper vi ses i Arendal 15-19 august!