Varsler gjennomgang av virkemiddelapparatet

Næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen mener dagens tilskuddsordninger treffer små og mellomstore bedrifter for dårlig og varsler gjennomgang av hele virkemiddelapparatet i forbindelse med regjeringens nye SMB-strategi.

Les også: Kongressen igang!

Regjeringen vil i høst presentere en ny SMB-strategi, og i den forbindelse varsler næringsministeren en omfattende gjennomgang av tilskuddsordningene som i dag er tilgjengelige for norsk næringsliv.

Treffer ikke

Målet er å gjøre det lettere for små og mellomstore bedrifter å få tilskudd.

– Vi ser at dagens tilskuddsordningee ikke treffer de små og mellomstore bedriftene godt nok, sa Isaksen da han åpnet Bedriftsforbundets kongress i Drammen lørdag.

Les også: Norsk konkurransekraft er svekket

Søknadsprosesser

– Det er ikke det at de er diskvalifisert som sådan, men det kan være at det er for lang vei frem, det er vanskelig å finne frem og det er for kompliserte søknadsprosesser, sier statsråden.

I dag er det over 150 støtteordninger som bedrifter kan benytte seg av, og Røe-Isaksen mener det må bli lettere å finne frem i “jungelen”.

– Vi vet at andelen bedrifter som må ha konsulenter inne er stor. Det har blitt et eget markedssegment i Norge at man er konsulent for å søke støtte fra det offentlige apparatet, sier han.

Les også: Krever tvangsmulkt-svar fra regjeringen