Varsler gjennomgang av virkemiddelapparatet

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Varsler gjennomgang av virkemiddelapparatet

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Næringsminister Torbjørn Røe-Isaksen mener dagens tilskuddsordninger treffer små og mellomstore bedrifter for dårlig og varsler gjennomgang av hele virkemiddelapparatet i forbindelse med regjeringens nye SMB-strategi.

Les også: Kongressen igang!

Regjeringen vil i høst presentere en ny SMB-strategi, og i den forbindelse varsler næringsministeren en omfattende gjennomgang av tilskuddsordningene som i dag er tilgjengelige for norsk næringsliv.

Treffer ikke

Målet er å gjøre det lettere for små og mellomstore bedrifter å få tilskudd.

– Vi ser at dagens tilskuddsordningee ikke treffer de små og mellomstore bedriftene godt nok, sa Isaksen da han åpnet Bedriftsforbundets kongress i Drammen lørdag.

Les også: Norsk konkurransekraft er svekket

Søknadsprosesser

– Det er ikke det at de er diskvalifisert som sådan, men det kan være at det er for lang vei frem, det er vanskelig å finne frem og det er for kompliserte søknadsprosesser, sier statsråden.

I dag er det over 150 støtteordninger som bedrifter kan benytte seg av, og Røe-Isaksen mener det må bli lettere å finne frem i «jungelen».

– Vi vet at andelen bedrifter som må ha konsulenter inne er stor. Det har blitt et eget markedssegment i Norge at man er konsulent for å søke støtte fra det offentlige apparatet, sier han.

Les også: Krever tvangsmulkt-svar fra regjeringen

 

 

 

Bli SMB medlem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.