Unngå tvangsmulkt-fellen

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Skattekontoret fikk inn over 10.000 klager på vedtak om tvangsmulkt i 2017. Av disse fikk 60 prosent medhold. Her kan du oppdatere deg på hvordan du og din bedrift unngår å havne i tvangsmulkt-fellen.
 
Bedriftsforbundet har tatt kampen mot den nye tvangsmulkt-ordningen som tappet norsk næringsliv for over 1 milliard kroner i unødvendige bøter i 2017. Tilbakemeldingen vi får fra våre medlemmer er at det ofte kan være vanskelig å sette seg inn i Skattekontorets retningslinjer og frister.
Nederst i denne saken kan du finne en link til en guide fra konsulentselskapet EY som gjør det litt lettere å få oversikt.
 

Nyetablerte bedrifter kvalt

Intensjonen med ordningen var i utgangspunktet ikke å skaffe nye inntektsstrømmer til Statskassen, men å sørge for at bedriftene blir flinkere til å levere opplysninger til myndighetene. For enkelte forseelser kan mulkten i teorien fortsette å vokse til over 1 million kroner uten at du som bedriftseier er klar over det.
Vi i Bedriftsforbundet kan ikke se at noen er tjent med en utvikling hvor nyetablerte bedrifter blir kvalt ved fødselen på grunn av unødvendige bøter og krav til rapportering som synes helt meningsløse for folk flest.
 

Det lønner seg å klage

Trøsten er at det er gode muligheter for å unngå bøtene om man følger Skatteetatens noe rigide tidsfrister og regler. Dessuten er det mulig å klage på vedtak om tvangsmulkt. Ifølge EY har Skattekontoret allerede mottatt over 10.000 klager på ileggelse av tvangsmulkt i 2017. At 60 prosent av disse har fått medhold viser at det lønner seg å klage.
EY har publisert en artikkel på sin nettside med en god guide til hvordan du og din bedrift kan styre unna tvangsmulkt-fellen. Den inneholder blant annet en liste over viktige frister som må overholdes og informasjon om klageadgang.
Her kan du se artikkelen fra EY 
PS: Som medlem av Bedriftsforbundet kan du benytte deg av vårt tilbud om gratis juridisk bistand. Du kan da kontakte vår advokat Hedvig Svardal på [email protected]
 
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]