Stor aksjon mot kriminalitet i bygg- og anlegg

Foto: Skatteetaten
Bilde: Foto: Skatteetaten

Skatteetaten har akkurat avsluttet en omfattende aksjon i bygg- og anleggsbransjen, hvor målet har vært å forebygge arbeidslivskriminalitet. Halvparten av de kontrollerte virksomhetene har inngått en samarbeidsavtale.

Les også: Skatteetaten advarer – ikke la deg lure

25 virksomheter i hele landet fikk forrige uke besøk av skattepatruljer, som er et satsingsområde for Skatteetaten, heter det i en pressemelding.

– For oss er det viktig å være der det skjer. Vi må øke vår kunnskap om aktørene i markedet, samtidig ønsker vi å gi god veiledning og håndtere avvik for å oppnå etterlevelse av det regelverket vi forvalter, sier Eve Vangsnes Bergli, divisjonsdirektør for divisjon innsats i Skatteetaten.

Les også: Svært høy tillit i norsk næringsliv

Følger opp samarbeidsavtaler

Nesten halvparten av virksomhetene som ble kontrollert forrige uke har inngått samarbeidsavtale om informasjonsutveksling. Avtalen skal sette dem bedre i stand til å velge seriøse leverandører.

– Målet med samarbeidsavtalene er at de seriøse utbyggerne skal holde useriøse leverandører ute av markedet. Vårt bidrag er å legge til rette for at våre samarbeidspartnere tar gode og velinformerte valg i prosessen, sier Bergli.

Skattepatruljene vil nå være synlige og ute på oppdrag over hele landet, hver dag, året rundt.

– En målsetning er at skattepatruljene skal bli et kjent syn ute på byggeplasser og i samfunnsbildet, sier Bergli.

PS: Har du fått besøk av skattepatruljen så vil dinbedrift.no gjerne høre om erfaringen. Send en epost til [email protected]