SMB Norge tar kampen for norske gründere til Høyesterett

Fv: Petter Olsen og Jørund Rydman under befaring på Ramme Gård
Bilde: Fv: Petter Olsen og Jørund Rydman under befaring på Ramme Gård

Er det bedriftseieren eller Skatteetaten som skal bestemme om en investering er god eller ikke? SMB Norge mener at dette selvfølgelig må være opp til bedriftseieren selv, og tar nå saken til Høyesterett som partshjelp i den såkalte “Ramme Gård saken”. 

Les også: SMB Norge blir partshjelp i “Ramme Gård Saken”

16. november starter saken hvor Høyesterett skal vurdere om aktivitetene til selskapet Ramme Eiendom oppfyller kravet til næringsvirksomhet, og i forlengelse av det om Skatteetaten har rett til å avgjøre hvorvidt en næringsvirksomhet kommer til å gå med overskudd i fremtiden eller ikke.

Ukultur

Fv: Jørund Rytman, Petter Olsen og Nicolay Skarning under befaring på Ramme Gård

Ramme Eiendom og bedriftseier Petter Olsen er medlem i SMB Norge, som representerer over 5.500 små og mellomstore bedrifter i Norge. De har vurdert saken som så viktig at de har valgt å tre inn som partshjelp.

– Vi har med stadig større skepsis sett at det er i ferd med å utvikle seg en ukultur ved skattekontorene, hvor man stiller stadig mer byråkratiske og urealistiske krav til avkastning, understreker Jørund Rytman, som er administrerende direktør i SMB Norge.

Les også: SMB Norge klager partiske arbeidsrettsdommere til Europarådet

Gründerprosjekter

– Det er grunn til å frykte at denne ukulturen kan drepe mange gründerprosjekter i Norge og vi håper derfor at Høyesterett går inn og setter en effektiv stopper for det, konstaterer Rytman.

Det er advokat Nicolay Skarning i Kvale Advokatfirma som vil bistå under saken på vegne av SMB Norge. Ønsker du å sette deg mer inn i saken så kan du lese prosesskrivet som Kvale sendte inn til Høyesterett her:

Prosesskriv – SMB Norge til Høyesterett

 

Se hvem som var på SMB Norges 30-års jubileum!