Revidert: Bedrer sykepengeordningen for selvstendig næringsdrivende

Regjeringen har besluttet å heve lønnskompensasjonen ved sykefravær for selvstendig næringsdrivende til 80 prosent. Den nye ordningen gjelder fra 1 oktober, opplyser Venstre i en pressemelding.

Les også: Sykelønnsordningen i Norge er luksuriøs og urettferdig!

I 2017 fikk selvstendig næringsdrivende utbetalt 65 prosent av inntekten ved sykefravær. Siden den gang har kompensasjonen økt først til 75 prosent og nå løftes den opp til 80 prosent.

Målet er at selvstendig næringsdrivende på sikt skal få like gode rettigheter som alle andre, konstaterer venstres parlamentariske leder Terje Breivik.

– Gode velferdsordninger for de som starter for seg selv handler om å støtte de som gir oss flere bein å stå på. Vi er et samfunn i omstilling og trenger alle som skaper og innoverer, sier Breivik.

-Vi heier på de som skaper jobber og ønsker å gi selvstendig næringsdrivende like gode rettigheter som andre arbeidstakere, legger han til.

Les også: Korttidsfravær koster bedriftene 36 milliarder i året

Flere kvinnelige gründere

Breivik håper at bedre en stadig bedre sykelønnsordning for gründere vil føre til at enda flere kvinner tør å skape sin egen arbeidsplass.

– I dag er bare 20 prosent av de som starter AS, kvinner og forskning viser at hovedgrunnen til kjønnsgapet skyldes forskjeller mellom kvinner og menn når det kommer til risikoaversjon og konkurransevilje.

– Vårt mål er at flere skap bli gründere og det betyr at vi må redusere risikoen, sier Breivik.

Følg med på dinbedrift.no for flere lekkasjer fra revidert statsbudsjett!