KUTTER TVANGSMULKT: – En delseier for SMB Norge!

SMB Norges administrerende direktør, Jørund Rytman, er svært fornøyd med Skattedirektoratets avgjørelse om å kutte maksbeløpet for tvangsmulkt ved manglende levering av skattemeldingen for 2021 til 12.230 kroner fra tidligere 61.150 kroner.

Les også: Regjeringen opprettholder like tvangsmulktsatser for store og små bedrifter

-Dette er noe vi har jobbet hardt for i mange år, og det er godt å se at vi endelig har fått gjennomslag, konstaterer SMB Norges administrerende direktør Jørund Rytman.

Jørund Rytman, administrerende direktør i SMB Norge. (Foto: SMB Norge)

Alle som av en eller annen grunn har vært forsinket med innlevering av skattemeldingen vet at det kan bli en dyr affære. Skatteetaten kan har nemlig rett til å ilegge en tvangsmulkt som påløper inntil skattemeldingen er levert.

Les også: BUDSJETTAVTALEN: SMB Norge fikk gehør for differensiert tvangsmulkt

Stor betydning

Til nå har maksbeløpet ved forsinket innlevering vært på 61.500 kroner, tilsvarende 50 rettsgebyrer. Nå har Skattedirektoratet informert om at denne maksgrensen er redusert til 12.230 kroner.

Dette er en reduksjon på nesten 50.000 kroner, og da sier det seg selv at det vil kunne ha stor betydning for en liten bedrift som av en eller annen grunn ikke har hatt mulighet til å levere skattemeldingen i tide, forklarer Rytman.

Les også: Krever tvangsmulkt-svar fra Finansministeren

Jobber videre

Han understreker imidlertid at dette kun er en delseier og at det fremdeles er mye rundt det gjeldende tvangsmulktregimet som fremdeles må endres.

Ikke minst er det helt uforståelig for oss at beløpet for tvangsmulkt er like stor for en liten virksomhet som for store børsnoterte konsern, konstaterer Rytman og garanterer at SMB Norge vil fortsette å jobbe for å endre dette.

Les også: SMB-dagen: Styreleder gikk «i strupen» på politikerne