3 mai åpner søknadsportalen for den nye lønnsstøtteordningen som trer i kraft 15. mars. Den innebærer at kriserammede bedrifter får inntil 25.000 kroner per måned i støtte for hver ansatt de tar tilbake fra permittering.
Den nye lønnsstøtteordningen ble nylig vedtatt på Stortinget og er utformet av Finansdepartementet i samarbeid med SMB Norge, Virke, NHO og LO. Alle parter kom med innspill på vegne av sine medlemsbedrifter.
Les også: Rammet av pandemien? Slik utsetter du skatte- og avgiftskrav
MER INFO OM ORDNINGEN OG SØKNADSPROSESSEN FINNER DU NEDERST I DENNE SAKEN!
Jørund Rytman, som er leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge, deltok i forhandlingene om ordningen. Han er fornøyd, selv om han ikke fikk det helt som han ville.
– Vi i SMB Norge er jo veldig glade for at både Stortinget og Regjeringen har lyttet til oss på mange områder. Dette er veldig viktig for våre medlemsbedrifter og for ikke å snakke om alle ansatte som vil komme tilbake på jobb på grunn av denne ordningen.
– Det er bra for alle bedrifter og samfunnet for øvrig at det er aktivitet i bedriftene. Nå kan mange av bedriftene som ikke har våget å starte opp igjen få lønnstilskudd for å re-starte bedriften, konstaterer Rytman.
Les hva Regjeringen selv sier om den nye lønnsstøtteordningen!
Kompetanseheving
Helt siden nedstengningen av landet i mars 2020 har Rytman og SMB Norge vært tydelige på behovet for å gi en økonomisk støtte til bedrifter som ønsket å holde de ansatte i jobb så lenge som mulig. Rytman mener det er mye bedre for både bedrifter og de ansatte at man kan få bruke tid på kompetanseheving, selv om mye av aktiviteten i virksomheten er redusert.
Her kan du lese mer om alle gjeldende tiltakspakker!
– Det jeg er mest fornøyd med er at ordningen kan bidra til at bedriften kan satse på kompetansehevning. En slik ordning tok vi allerede til orde for ca. 1 år siden men ble ikke hørt da. Nå har bedrifter både mulighet for lønnstilskudd og få støtte til kompetansepåfyll eller bedriftsintern opplæring, sier Rytman.
– Så er vi selvfølgelig misfornøyd å ikke bli lyttet til på alle områder og vi har jo også i etterkant fått reaksjoner fra medlemmer for de som faller utenfor ordningen. Derfor håper og tror jeg at Stortinget og Regjeringen ved revidert nasjonalbudsjett kan forbedre ordningen ytterligere, konstaterer han.
Fakta om ordningen:
Lønnsstøtteordningen innebærer blant annet at arbeidsgivere med omsetningsfall på 70 prosent eller mer vil få inntil 25 000 kroner i måneden per ansatt som tas tilbake fra permisjon. Søknadsportalen vil være åpen i periodene 3.-31. mai og 1.-30. september, med endelig søknadsfrist 30. september. Både veiledning og søknadsskjema vil være på eget nettsted.
Det er Skatteetaten som administrerer denne ordningen.
Her vil du finne oppdatert informasjon om søknadsprosessen og fristene som gjelder!