Godt oppmøte på medlemsmøte i Oslo rådhus

Deltakerne på medlemsmøtet til SMB Norge Region Oslo og Akershus fikk omvisning på Oslo rådhus.
Bilde: Deltakerne på medlemsmøtet til SMB Norge Region Oslo og Akershus fikk omvisning på Oslo rådhus.

SMB Norge Region Oslo og Akershus arrangerte medlemsmøte mandag 29. januar 2024 og stedet var Oslo rådhus. Over 30 påmeldte fikk oppleve omvisning i rådhuset, med fokus på kunst og historien bak rådhuset. Meget engasjerte omvisere tok deltakerne gjennom de mange rom i første og andre etasje, i tillegg til bystyresalen.

Deretter var det medlemsmøte hvor FrPs gruppeleder i Oslo bystyre, Magnus Birkelund, orienterte om samtalene rundt ny byrådserklæring, hvor man endte opp med en byrådserklæring fra Høyre og Venstre, og FRP og KrF har inngått en samarbeidsavtale knyttet til enkelte politiske saksområder. Budsjettbehandlingen fra i høst ble også tema, og hvor særlig kuttet i eiendomsskatten for boliger ble trukket frem i tillegg til å bedre situasjonen for parkeringsmuligheter i byen.

Les også: Samling for nordiske SMB-organisasjoner i Oslo

FrPs gruppeleder var opptatt av å få innspill fra SMB Norges medlemmer til saker som var viktig for næringslivet. Mange var opptatt av å bedre kollektivtilbudet i bydelene slik at folk kunne bruke lokalt næringsliv. I tillegg var det flere som tok til orde for at kommunen må få raskere saksbehandling for næringsdrivende, og at anbudsprosessen i Oslo kommune må legge til rette for at også små og mellomstore bedrifter kan komme med tilbud.

Les også: Regjeringen legger nok et hinder i veien for norske gründere

Regionlaget var godt fornøyd med oppmøtet, og ønsker i tiden fremover å arrangere flere medlemsmøter med eksterne foredragsholdere. Denne type medlemsmøter er ypperlig for nettverksbygging blant medlemmene og flere oppfordres til å delta på de kommende arrangementene.