Samling for nordiske SMB-organisasjoner i Oslo

Administrerende direktøri SMB Norge taler for den nordiske samlingen for SMB-organisasjoner.
Bilde: Administrerende direktøri SMB Norge taler for den nordiske samlingen for SMB-organisasjoner.

Onsdag denne uken hadde SMB Norge invitert våre nordiske søsterorganisasjoner til møte i Oslo. Det arbeides med mange av de samme utfordringene for små og mellomstore bedrifter i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og derfor holdes det 1-2 slike samlinger hvert år. SMB Norge var vertskap denne gangen.

Alle de nordiske SMB-organisasjonene deltok og det ble gjennomgang av situasjonen for næringslivet i landene, viktige politiske saker og hvordan man arbeider for å være en best mulig organisasjon for våre medlemmer.

Les også: Regjeringen legger nok et hinder i veien for norske gründere

Alle direktørene deltok med noen representanter fra sine organisasjoner, og det ble en fin utveksling av tips og informasjon.

Organisasjonene er enig om å samarbeide på viktige SMB-saker som diskuteres i EU. Mye av norsk lovgivning er basert på lover og regler som bestemmes i EU. SMB Norge, siden Norge ikke er medlem av EU, må jobbe sammen med organisasjoner i land som er medlem for å påvirke. SMB Norge er derfor veldig glad for at vi har dette gode samarbeidet i Norden, hvor vi utveksler informasjon og kan sende inn våre innspill til våre søsterorganisasjoner.

Les også: Ny partner- og medlemsrådgiver styrker SMB Norge teamet

– De økonomiske usikre tidene preger næringslivet i hele Norden, og det er mer enn noen gang viktig for sterke interesseorganisasjoner som arbeider for bedre rammebetingelser for de små og mellomstore bedriftene, sier administrerende direktør i SMB Norge Jørund H. Rytman.